Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Inflația în Marea Britanie a urcat la 9% în aprilie și a atins cel mai mare nivel din ultimii 40 de ani, pe măsură ce prețul alimentelor și al energiei și-a continuat trendul ascendent.

Inflația în Marea Britanie a urcat la 9% în aprilie și a atins cel mai mare nivel din ultimii 40 de ani, pe măsură ce prețul alimentelor și al energiei și-a continuat trendul ascendent.

Inflația din Regatul Unit a crescut la 9% în aprilie, după ce în martie a fost 7%, în condițiile în care costul în creștere al gazului și al electricității a împins facturile la energie la niveluri record. Potrivit oamenilor de afaceri, toate sectoarele industriei și comerțului suferă de pe urma creșterii abrupte a costurilor energiei și combustibilului, iar multe companii se confruntă cu un șoc similar celui din timpul pandemiei, dar fără același nivel de sprijin guvernamental.

Oficiul pentru Statistică Națională a declarat că majorarea cu 54% a prețului energiei în aprilie, care a dus factura anuală medie la gaz și electricitate la aproape de două mii de lire sterline, a fost principalul motiv pentru creșterea indicelui prețurilor de consum de la 7% în martie, la 9% în aprilie. Prețul mediu al benzinei și motorinei a crescut de asemenea cu peste 31% față de aprilie 2021.

Finalul schemei de reducere temporară a TVA-ului pentru industria ospitalității a împins prețurile în sus, pe măsură ce restaurantele și hotelurile nu au reușit să protejeze clienții de creșterea taxei de la 12,5% la 20%. O scădere abruptă a valorii lirei sterline pe piețele valutare a generat și mai multă presiune asupra afacerilor prin creșterea costului importurilor.

De asemenea, prețurile alimentelor și ale transportului au contribuit la creșterea costului vieții, adâncind criza care afectează milioane de familii cu venituri mici și medii.

Previziunile conform cărora inflația ridicată și deficitul de muncitori calificați au început deja să împingă economia Regatului Unit în recesiune, fac presiuni asupra guvernului de a oferi sprijin suplimentar gospodăriilor și întreprinderilor. Este de așteptat ca Banca Angliei să reacționeze prin creșterea ratelor dobânzilor pentru a patra oară din decembrie trecut, la 1,25%.

Salariile medii totale au crescut cu 7% în martie, susținute de plățile bonus către personalul și consultanții care lucrează în sectoarele finanțelor, IT, construcții și servicii profesionale. Cu toate acestea, creșterea veniturilor nu a fost distribuită uniform. Creșterea medie a salariului fără bonusuri a fost de doar 4,2%. Milioane de angajați au fost afectați pentru a cincea lună consecutivă de scădere a salariilor reale.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.