Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Învață să ai ÎNCREDERE DEPLINĂ ÎN SINE și bucură-te de rezultate remarcabile!

Învață să ai ÎNCREDERE DEPLINĂ ÎN SINE și bucură-te de rezultate remarcabile!

Cartea Secretele supreme ale încrederii depline în sine sau in engleza “The ultimate secret of total self-confidence scrisă de către Dr. Robert Anthony ne readuce aminte sau ne face să conștientizăm faptul că viața noastră este suma gândurilor pe care le avem și nu o consecință a circumstanțelor exterioare cărora tindem să le acordăm o atenție prea mare.

Așadar, îți urez bun venit la bordul unei lecturi ce te va învăța să rupi lanțurile limitărilor care te-au împiedicat până acum să devii ceea ce îți dorești. Autorul îți dezvăluie 14 secrete care te vor ajuta să ajungi mai ușor la dobândirea încrederii depline în sine printr-o atitudine mentală pozitivă. Dr. Robert Anthony îți promite că:

„Dacă te afli într-o situație în care parcă bați pasul pe loc sau te simți complexat și incapabil să înfrunți viața cu entuziasm și încredere, atunci această carte este pentru tine. Dacă te dezgustă mediocritatea, dacă ești dezamăgit de rezultatele pe care le-ai avut în trecut și nu te mulțumești să fii o frunză purtată de vânt, aceste pagini îți oferă o alternativă. Dacă poți fi deschis și receptiv la noi concepte, valori și convingeri, vei descoperi motivul pentru care poți și pentru care ar trebui să îți reorganizezi sistematic procesele de gândire pentru a-ți trezi NOUL SINE!”

Dr. Robert Anthony este un bun cunoscător al misterelor minții umane, fiind totodată omul din umbră pentru unii dintre cei mai de succes oameni ai planetei. Deține un doctorat în psihologie comportamentală la Pacific Western University și a lucrat ca psihoterapeut, practician în domeniul programării neurolingvistice, maestru hipnotizator, consultant personal de performanță și coach.

Poti cumpara cartea accesand aceste link-uri:

Este specializat în toate formele de terapie prin energie fiind autorizat de Consiliul American de Hipnoterapie și membru al Asociației pentru Psihologie Energetică Comprehensivă. Este unul dintre cei mai căutați consultanți și oratori din lume, de-a lungul timpului locuind în mai multe zone ale planetei printre care: Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, Rusia și Noua Zeelandă. În momentul de față este stabilit în Australia.

Autorul este convins că te poți schimba întrucât s-a dovedit că durează aproximativ 21 de zile pentru a rupe tiparul unui obicei vechi și distructiv sau pentru a crea unul nou și pozitiv. Poți deveni persoana aceea încrezătoare capabilă să realizeze tot ce își propune în viață cu condiția de a-ți schimba puțin modul de gândire. În acest sens autorul îți dezvăluie pe parcursul cărții secretele dobândirii încrederii depline în propriile forțe. Acestea sunt:

Secretul nr.1: Cum să ieși din starea de hipnoză

Potrivit Dr. Robert Anthony, fiecare dintre noi ar trebui să conștientizeze faptul că în momentul prezent suntem hipnotizați de convingeri, concepte și valori false care ne împiedică să ne exprimăm adevăratul potențial. Asta pentru că: „atât tu, cât și eu suntem în primul rând rezultatul a ceea ce ne-a fost spus și predat, și a ceea ce ne-a fost vândut și am cumpărat.” Odată ce vom scăpa de convingerile false, vom deveni liberi să atingem orice obiectiv, oricât de îndrăzneț ar fi acesta.

Secretul nr.2: Robie sau libertate?

Nu putem să fim liberi cu adevărat atât timp cât ne obișnuim să ne bazăm, sau mai mult decât atât, să fim dependenți, de alți oameni, indiferent cine ar fi aceștia: prieteni, rude, soți, soții, etc. Autorul insistă ca părinții să își lase copiii să se descurce singuri de timpuriu, pentru a nu-i transforma în niște adulți dependenți, incapabili să se descurce în viață. Tot aici autorul vorbește despre cât de nocivă este competiția, dar și despre puterea distructivă a laudelor și a comparațiilor, rugându-te să înțelegi că:

„Nimic nu te poate împiedica să obții încrederea totală în tine dacă o dorești cu adevărat. Însă până nu te eliberezi singur de certitudinile eronate conform cărora dependența, manipularea, conformismul, comparațiile și competiția sunt esențiale bunăstării tale, nu îți vei putea crea viața pe care ți-o dorești. Doar atunci când vei hotărî să faci tot ce poți pentru a te elibera mental, emoțional, fizic și spiritual, vei fi capabil să te transformi în acea persoană cu încredere în sine la care aspiri.”

Secretul nr.3: Arta acceptării de sine

Potrivit autorului, una dintre cele mai bune metode de a-ți clădi o stimă de sine ridicată este să știi cum apare stima de sine scăzută și cum se manifestă ea în viața altor persoane. Astfel vei deveni capabil să vezi ce poți face pentru a-ți crește nivelul stimei de sine, lucru imperios necesar din moment ce o stimă scăzută de sine se transmite peste generații. Vei afla astfel cum, de cele mai multe ori, sursa stimei noastre scăzute de sine se află în copilărie și în greșelile pe care le-au făcut părinții noștri față de noi. Tot aici vom afla caracteristicile persoanelor cu stimă scăzută de sine și cât de grave pot fi uneori consecințele neîncrederii.

„Stima de sine pozitivă nu este acceptarea intelectuală a talentelor și realizărilor. Este acceptarea personală de sine. Dezvoltarea unei stime de sine pozitive nu este o recompensare a egoului. Nu ești îndrăgostit de propria persoană într-o manieră egoistă. Pur și simplu, îți dai seama că ești cu adevărat un individ unic și merituos; unul care nu are nevoie să impresioneze alți oameni cu realizările sau cu averea lui materială. De fapt, persoana care se laudă și se mândrește constant suferă de unul dintre simptomele clasice ce indică o stimă de sine scăzută.”

Secretul nr.4: Problema conștientizării

„Conștientizarea este definită de Dr. Robert Anthony drept claritatea cu care percepi și înțelegi conștient și subconștient tot ceea ce îți afectează viața. Este suma totală a experiențelor tale de viață, printre care condiționările, cunoștințele, intelectul, intuiția, instinctele și tot ce percepi prin cele cinci simțuri. Nivelul tău actual de conștientizare îți indică dispozițiile, atitudinile, reacțiile emoționale, pre-judecățile, obișnuințele, dorințele, neliniștile, fricile, aspirațiile și scopurile. Și, cel mai important, îți indică sentimentul de valoare personală; cu alte cuvinte, cum te simți în raport cu tine însuți.”

Potrivit autorului, devenim capabili să înțelegem de ce suntem așa cum suntem și mai ales, învățăm să ne iubim și să ne acceptăm așa cum suntem, imediat ce devenim  conștienți de adevărul despre noi înșine. Iar imediat ce am învățat să ne iubim și să ne apreciem pe noi înșine, vom înceta să ne criticăm și ne vom accepta așa cum suntem.

Secretul nr.5: Eu nu sunt vinovat, tu nu ești vinovat

Nu poți dobândi încrederea deplină în tine însuți atât timp cât în adâncul tău persistă acel sentiment de vinovăție sădit prin varii metode în fiecare dintre noi de familie sau de societate, deși de foarte puține ori este cu adevărat justificat. Autorul îți exemplifică cele 7 forme principale de vinovăție și te încurajează să nu te mai simți vinovat, dându-ți șansa astfel să îți atingi adevăratul potențial.

„Pentru a-ți dezvolta încrederea în sine, e important să înveți din comportamentele din trecut. Dar să te simți vinovat pentru ce ai făcut nu înseamnă să înveți din trecut. Să înveți din trecut înseamnă să recunoști greșelile și să reușești, în măsura în care te ajută puterile și conștientizarea, să nu le repeți. Să te flagelezi mental pentru ceea ce ai făcut sau să pierzi timp prețios și energie pentru a te simți vinovat, rușinat sau nedemn nu fac parte din această lecție. Ase-menea emoții negative nu fac decât să te împiedice să-ți schimbi experiențele din viața prezentă, pentru că aten¬ția se concentrează în principal pe trecut.”

Puterea pozitivă a iubirii

Definiția pe care o dă autorul iubirii este următoarea: Iubirea este acea forță a universului care atrage, unește și pune în armonie. Acestea fiind spuse, nu ar trebui să te surprindă deloc faptul că până și lucrurile neînsuflețite simt iubirea. Iubirea nu poate fi condiționată de nimic pentru a fi cu adevărat iubire și pentru a găsi iubire trebuie să te iubești mai întâi pe tine însuți. Autorul îți dezvăluie cum, pentru a avea succes trebuie să înveți mai întâi să primești și să oferi iubire, pentru că, așa cum spunea Emmet Fox:

„O înfăptuire suficientă a iubirii va birui totul. Nu există greutate pe care iubirea să nu o biruiască, boală pe care să nu o vindece, ușă pe care să nu o deschidă, vină pe care să nu o împace, zid pe care să nu-l dărâme, păcat pe care să nu-l mântuiască. Iubirea te va înălța către cea mai înaltă dimensiune”.

Secretul nr. 7: Vezi-ți de mintea ta

Pentru ca încrederea în sine să aibă puterea să-ți rezolve toate problemele și să-ți facă viața așa cum ți-o dorești, nu trebuie să te uiți dincolo de ceea ce e înăuntrul tău. Pentru că tot ce îți dorești și tot ce îți este necesar poți obține doar cu puterea minții:

„O idee păstrată în minte are puterea să atragă spre ea toate elementele de care are nevoie pentru a da naștere la orice îți dorești.”

Tot aici vei afla despre magnetismul minții datorită căruia vei atrage lucrul la care te gândești cel mai persistent.

„Vei atrage lucrul căruia îi dedici un gând dominant, fie boală sau sănătate, succes sau eșec, abundență sau lipsă, iubire sau ură. Celulele tale cerebrale trimit unde magnetice ale gândurilor care pot călători la infinit. Fiecare celulă are o dorință și se combină cu celelalte celule pentru a atrage suma totală a dorințelor tale, fie ea negativă sau pozitivă. Cel mai important e să știi exact ce vrei. Dacă nu știi, vei atrage doar confuzie. Poți să spui „nu doresc boală, totuși sunt bolnav”. Dar la ce te gândești cel mai mult? Cui îi oferi atenția dominantă? Bolii!”

Secretul nr.8: Cheia de aur a imaginației creative

Pornind de la ideea că puterea imaginației este una dintre cele mai mari forțe din univers, Dr. Robert Anthony te va convinge că orice îți imaginezi cu însuflețire și emoție în mod repetat în mintea subconștientă va fi adus la lumină de către aceasta și va deveni o realitate pentru tine. Sau altfel spus, subconștientul va atrage spre tine ceea ce înțelege limpede că îți dorești. În plus:

„Atât timp cât vei continua să-ți imaginezi ce-ți dorești, întocmai ca torpila unui submarin programată să urmărească un obiectiv, el (subconștientul) va uita greșelile, va schimba cursul, se va corecta singur și te va duce exact la țintă, toate astea în mod automat!”

Secretul nr.9: Alegerea destinației

„Studiile de psihologie în performanță personală arată că persoanele care au un plan și țeluri pentru viața lor sunt mai fericite și se bucură de mai mult succes decât cele care nu au. … Trebuie să-ți acorzi timp pentru a-ți da seama ce anume vrei să faci și cât de departe vrei să mergi. Altminteri, precum o corabie fără căpitan, viața ta va ajunge o epavă.”

Autorul îți va oferi în acest capitol o serie de instrumente utile care te vor ajuta să îți dai seama exact ce îți dorești de la viață și încotro vrei să te poarte această existență și te va motiva totodată să nu te oprești până ce nu vei bifa toate acele obiective, învățându-te să privești întotdeauna în viitor în viață, fără a te poticni prea mult în trecut.

„Toate realizările mărețe ale lumii, în orice domeniu sau activitate, au fost posibile pentru că oamenii și-au ascultat ghidul lăuntric, care a manifestat o dorință puternică și care i-a inspirat să pornească să o ducă la îndeplinire. Altora, aceste dorințe se poate să li se fi părut imposibi¬le. Dar cei care le creează au atât scop, cât și direcție. Ei își dau seama că nu sunt niște simple dopuri de plută care plutesc fără țintă în ocean, ci indivizi care dețin în întregime controlul propriului destin.”

Secretul nr.10: Azi meriți o pauză

În această scurtă „pauză” autorul te invită să meditezi și te încurajează spunându-ți că meditația poate fi practicată de oricine pentru că nu necesită niște cunoștințe anume. Cu toate astea îți oferă câteva sugestii care îți vor fi de folos în practicarea ei. Iar scopul meditației este definit foarte precis prin următoarele cuvinte:

„Meditația restabilește contactul cu sursa de putere din lăuntrul nostru. Ne curăță mintea și ne face să fim deschiși și receptivi la idei creative, intuiție și inspirație. Ne dezvăluie unde am greșit și ne îndrumă către calea cea bună. Ne contopim cu totul și cu toți căci, pe măsură ce medităm, intrăm în rezonanță cu mintea unică a universului. Meditația ne ajută să ne atingem potențialul suprem prin adânca odihnă a sistemului nervos, odihnă care este mai profundă decât somnul obișnuit, dar în mijlocul căreia rămânem totuși alerți. În timpul ei, stresul este îndepărtat, iar noi suntem complet relaxați și calmi. Așa cum aleargă un atlet pentru a-și antrena corpul, în timpul meditației și noi ne acordăm și ne antrenăm mintea să funcționeze la potențialul ei maxim. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care meditația sporește eficiența în viața de zi cu zi.”

Secretul nr. 11: Timpul vieții tale

Oprindu-se asupra unei probleme pe care o avem cu toții în ziua de azi, lipsa timpului sau așa zisa lipsă a timpului, autorul ne oferă câteva metode pentru a obține mai mult timp pentru noi și visele noastre, atrăgându-ne totodată atenția asupra faptului că:

„Folosește-te de timpul pe care ți l-a dat Dumnezeu. Majoritatea oamenilor nu-și dau seama de valoarea timpului până când nu ajung să-l epuizeze, apoi imploră să li se mai acorde câteva minute. Cei care au murit în ultimele douăzeci și patru de ore ar fi dat orice pentru a mai primi încă douăzeci și patru de ore. Îți poți petrece următoarele douăzeci și patru de ore atingându-ți adevăratul potențial sau afundându-te în iadul tău personal. Alegerea îți aparține.”

Secretul nr. 12: Depășirea fricii și a grijilor

Chiar poți face asta? Poți să îți depășești fricile și să uiți de griji? Dacă e să judecăm numai după conținutul acestei cărți până în momentul de față, răspunsul este evident DA. Pentru că putem face absolut tot ce ne propunem să facem. Autorul te va ghida în acest capitol cum să faci față fricilor și să ți le depășești dar și cum să nu mai iei grijile atât de în serios.

„Privește tot ce-ți aduce viața ca pe o oportunitate de a te schimba în mai bine. Dacă ești pe cale să fii transferat sau dacă biroul sau departamentul tău e pe cale să fie închis, dacă ți s-a restructurat postul, dacă partenerul de viață te-a părăsit, dacă trebuie să te muți altundeva sau dacă mașina ta nu mai funcționează, în loc să stărui asupra aspectelor negative, gândește-te la consecințele pozitive. Dacă încetezi să mai opui rezistență, accepți schimbarea și aștepți cu nerăbdare o experiență nouă și mai bună, ți se va întâmpla ceva bun. Se întâmplă lucruri bune atunci când ești pregătit pentru schimbare.”

Secretul nr. 13: Mergi înainte cu ajutorul comunicării pozitive

Multe probleme ale societății și ale noastre personale decurg din faptul că avem probleme de comunicare. Sunt prea puțini cei care știu cu adevărat să comunice, în schimb ne trezim de cele mai multe ori în mijlocul unei discuții vorbind cu rândul, fără a înțelege exact ceea ce a vrut interlocutorul nostru să spună. Așadar, dacă vrei să te bucuri în viitor de conversații mai reușite, urmează măcar unul dintre sfaturile pe care ți le dă autorul în această privință:

„Toată lumea vrea să se asocieze cu persoane care au o perspectivă fericită și pozitivă asupra vieții, fiindcă atitudinea lor este molipsitoare. Chiar dacă te simți la pământ, prefă-te că te simți bine. Le vei ridica moralul celor din jur și, făcând asta, vei ajunge să te simți și tu mai bine.”

Secretul nr. 14: Cum să dobândești o încredere în sine deplină printr-o atitudine mentală pozitivă

La sfârșitul unei lecturi care te-a făcut să te simți deja mai bine și mai puternic, Dr. Robert Anthony îți atrage atenția să nu te limitezi doar la a avea gânduri pozitive. Gândurile pozitive trebuie să se transforme în acțiuni pozitive pentru a reuși să îți creezi viața pe care ți-o dorești. Autorul îți oferă aici o serie de afirmații ale puterii pe care să te obișnuiești să le rostești mereu pentru a atrage în viața ta numai lucrurile pozitive.

În final va ieși la iveală noul tău sine de succes, și astfel, promite autorul:

  • „Vei fi o persoană cu putere, direcție și acțiuni planificate.
  • Vei depăși falsele convingeri care te-au ținut pe loc.
  • Vei fi o persoană prietenoasă, care nu e niciodată singură.
  • Vei fi o persoană independentă, care-și controlează destinul.
  • Nu va trebui să te judeci pe tine sau pe alții.
  • Vei fi o persoană cumpătată, care arată empatie pentru cei din jur.
  • Vei fi deschis și receptiv la noi valori, concepte și convingeri.
  • Vei avea parte de o stare excelentă de sănătate și de o viață îndelungată.
  • Vei dobândi o nouă conștientizare spirituală.
  • Vei învăța să te iubești pe tine și pe cei din jur mai mult decât oricând înainte.”

O lectură ușoară și plăcută în urma căreia cu siguranță se va schimba ceva în modul tău de a gândi și de a percepe lumea, care are puterea de a te convinge că putem deveni ceea ce visăm să devenim cu o unică condiție, aceea de a visa să devenim ceva în loc de a ne plânge că nu putem realiza anumite lucruri.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.