Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Life Is Hard (LIH) și-a triplat profitul net și cifra de afaceri în 2021

Life Is Hard (LIH) și-a triplat profitul net și cifra de afaceri în 2021

LIFE IS HARD (LIH), companie de tehnologie listată la BVB, piața AeRO, și-a crescut cu 198,87% cifra de afaceri în 2021, ajungând la 21,5 milioane lei – comparativ cu 7,19 mil lei în 2020 –  în timp ce profitul net a crescut cu 213%, înregistrând o valoare de 3,4 mil. lei.

Cea mai mare pondere în cifra de afaceri LIFE IS HARD a avut-o linia de business din telecomunicații, care a generat 58,86% din acest rezultat, urmată de Insurance, care a adus 30,95% din venituri.

Rezultatul brut s-a concretizat, de asemenea, într-un profit de 3,84 mil lei, în creștere cu 204,82% comparativ cu valoarea înregistrată în 2020 (1,26 mil lei).

Compania și-a îmbunătățit în 2021 și alți indicatori financiari importanți, majorându-și cu peste 500%  activele proprii și înregistrând îmbunătățiri semnificative pe lichiditate.

„2021 a fost primul an de concretizare a strategiei de dezvoltare accelerată, iar rezultatele ne arată că deciziile noastre de business au puterea să aducă valoare imediată, cel puțin la nivelul promis, și să crească în mod sănătos fundamentul companiei, demers pe care îl facem pe termen lung. Pe lângă cifrele LIFE IS HARD, companiile Innobyte si Performia Finance, în care avem dețineri, au înregistrat de asemenea performanțe, atât ca venituri -ambele cu creșteri de peste 20% – cât și ca profit”, spune Cătălin Chiș, președinte al Consiliului de Administrație LIFE IS HARD.

În 2021, acțiunile LIH au atins două puncte maxime – 13,8 lei/acțiune, respectiv 13,15 lei/acțiune, iar numărul acționarilor LIH a crescut semnificativ, ajungând la 1024, de la 536 membri ai acționariatului, la final de 2020.

Tot în 2021, compania a luat decizia de divizare a acțiunilor, operationalizată la începutul anului in curs, demers prin care LIFE IS HARD a dorit să aducă acționarilor mai multă flexibilitate pe portofoliile deținute de aceștia, respectiv posibilitatea de a crește mai ușor lichiditatea pe bursă.

Finalul lui 2021 a fost si momentul pentru o decizie majoră de business, pentru care ne pregătim intens: trecerea LIFE IS HARD pe piața principală a Bursei de Valori București, planificată pentru începutul anului 2023. Această nouă poziție pe care o vizăm ne încurajează să menținem un bun nivel de performanță în continuare și să aducem alături noi parteneri de creștere”, menționează Cătălin Chiș.

Compania își continuă și anul acesta campania de atragere de parteneri și vizează achiziții de noi companii din tehnologie, cu competențe complementare. Pentru perioada 2021-2022, LIFE IS HARD și-a anunțat intenția de a investi 10 mil euro în acest demers.

Raportul detaliat privind rezultatele financiare preliminare pe 2021 poate fi consultat aici:
https://bvb.ro/FinancialInstruments/SelectedData/NewsItem/LIH-Rezultate-financiare-preliminare-2021/8B73A

***

Despre LIFE IS HARD|Work Soft (LIH)

LIFE IS HARD este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori București – piața AeRo și are expertiză avansată în dezvoltarea de proiecte de digitalizare pentru companii și comunități.

Performanțele LIFE IS HARD au determinat prezenţa succesivă a companiei în topurile Deloitte CE Technology Fast 50 şi în Top Deloitte FAST 500 EMEA (include Europa, Middle East si Africa) și au adus constant comunității de business din România recunoașteri ale performanțelor în domeniul IT&C, prin nominalizări și premii obținute de LIH la competiții internaționale de top.

Mai multe detalii despre activitatea LIFE IS HARD | Work Soft sunt disponibile pe www.lifeishard.ro

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.