Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

MAM Bricolaj, venituri din exploatare de 27,8 mil. lei în ianuarie-iunie, în creştere cu 9%, şi profit de 496.000 de lei, aproximativ în linie cu rezultatul de anul trecut. Acţiunile, minus 10%

MAM Bricolaj, venituri din exploatare de 27,8 mil. lei în ianuarie-iunie, în creştere cu 9%, şi profit de 496.000 de lei, aproximativ în linie cu rezultatul de anul trecut. Acţiunile, minus 10%

Acţiunile MAM Bricolaj scad cu 14% după ce compania a publicat raportul financiar la S1/2022: profit net de 496.000 lei şi venituri de 27,8 mil. lei

Furnizorul de materiale şi accesorii pentru mobilier MAM Bricolaj (simbol bursier MAM), controlat de familia Găvan, a înregistrat venituri din exploatare de 27,8 milioane de lei în S1/2022, reprezentând o creştere de 9% de la an la an, potrivit datelor din raportul semestrial al societăţii.

Cheltuielile din primele şase luni au crescut faţă de S1/2021 cu 2,17 milioane lei şi sunt în valoare de 27 milioane de lei, un plus tot de 9%.

Compania a raportat, totodată, un profit net de 496.000 de lei, aproximativ în linie cu rezultatul raportat în ianuarie-iunie 2021, respectiv 504.000 lei. Profitul din prima jumătate a anului trecut s-a diminuat cu 78% faţă de S1/2020.

„O criză financiară, inflaţionistă determină bugete mai mici pentru gospodării, şi în consecinţă reducerea cheltuielilor alocate pentru mobilier, dotări şi întreţinerea locuinţelor cu impact direct în scăderea comenzilor şi reducerea veniturilor din vânzare ale companiei. (…) Tendinţele actuale de piaţă, cât şi riscul geopolitic, economic, inflaţionist şi de preţ pot influenţa şi impacta rezultatele prognozate ale societăţii pentru semestrul 2 al anului 2022”, reiese din document.

Totuşi, la momentul acestui raport, conducerea companiei consideră că are un plan realist de dezvoltare pentru 2022 şi, în caz de necesitate, poate fi adaptat şi ajustat corespunzător cu resursele disponibile.

Prezentă pe piaţa AeRO a bursei locale, MAM Bricolaj are o valoare de piaţă de 32 de milioane de lei şi este deţinută în proporţie de 67,5% de Cristian Găvan, restul revenind altor acţionari.

Joi la ora 13.40, acţiunile MAM se depreciau cu peste 14%% pe tranzacţii de 28.500 de lei. Dinamica de la începutul anului este de minus 29,1%, iar cea din ultimele 12 luni de aproape 70%, conform datelor BVB.

Sursa: Zf.ro, Autor: Eduard Ivanovici

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.