Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

McDonald’s – Proprietarul restaurantelor din România se listează la bursă

McDonald’s – Proprietarul restaurantelor din România se listează la bursă

Hili Properties, divizia de imobiliare a grupului Hili Ventures, care dezvoltă în România restaurantele McDonald’s, a anunțat planurile de listare la Bursa din Malta. Compania, care deține o clădire de biouri la București și câteva restaurante McDonald’s, vrea să strângă 50 de milioane de euro prin listare.

Hili Propertis a publicat prospectul de listare la Bursa din Malta. Compania urmează să se listeze în luna decembrie și va scoate la 38% din acțiunile companiei, însemnând 185.185.185 milioane de acțiuni la 0,27 cenți pentru o acțiune. Dacă listarea va avea succes, Hili Properties va atrage capital de 50 de milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru achiziția de noi proprietăți imobiliare în Polonia și Lituania.

Compania este în discuții exclusive pentru achiziția unei proprietăți comerciale în Varșovia unde chiriașul este un retailer DIY. În Lituania, Hili vrea să cumpere o proprietate industrială, care se află peste drum de o alta care se află deja în protofoliul companiei.

Valoarea portofoliului Hili Properties, care cuprinde 22 de proprietăți este de 115 milioane de euro.

În România, compania deține ART Business Center din București, cumpărat în 2017 cu 30 de milioane de euro și unde în prezent funcționează cel mai mare spital Regina Maria, dar și cinci restaurante McDonald’s de tip drive-thru. Clădirea de birouri este evaluată la 29,8 milioane de euro, în timp ce restaurantele sunt evaluate la un total de 8,63 de milioane de euro.

Magazinele McDonald’s din România sunt operate de Premier Restaurants, parte din Hili Ventures, grup implicat în diverse operațiuni de logistică, transport naval, inginerie, petrol și gaze, tehnologie, proprietăți, ospitalitate și leasing și care deține parteneriate cu McDonald’s și Apple.

Pe plan local, McDonald’s are 89 de restaurante în 27 de orașe, dintre care 44 restaurante cu McDrive și 45 de cafenele McCafé. Până în prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei în România și are o echipă de 5.000 de angajați.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.