Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

McDonald’s va închide “temporar” 850 de restaurante din Rusia, la aproape 2 săptămâni după ce Putin a invadat Ucraina

McDonald’s va închide “temporar” 850 de restaurante din Rusia, la aproape 2 săptămâni după ce Putin a invadat Ucraina

McDonald’s a anunțat marți că va închide temporar 850 de locații din Rusia, la aproape două săptămâni după ce forțele ruse au invadat Ucraina.

CEO-ul Chris Kempczinski a scris într-o scrisoare către francizați și angajați că lanțul va întrerupe toate operațiunile din Rusia. Cu toate acestea, va continua să-și plătească cei 62.000 de angajați ruși, iar Ronald McDonald House Charities va continua să funcționeze.

Puteti tranzactiona actiunile McDonalds aici:
https://bit.ly/actiuni-mcdonalds

În ultimele zile, gigantul fast-food a atras critici pentru că a rămas tăcut în legătură cu războiul, având în vedere amprenta sa relativ mare din Rusia. Restaurantele McDonald’s din Rusia și Ucraina reprezintă 2% din vânzările sale la nivel de sistem, aproximativ 9% din venituri și 3% din veniturile operaționale.

McDonald’s a jucat mult timp un rol simbolic și în Rusia. Lanțul și-a deschis prima locație în Uniunea Sovietică în urmă cu 32 de ani la Moscova, cu luni înainte ca statul să se prăbușească.

Aproximativ 84% din locațiile McDonald’s din Rusia sunt deținute de companie, în timp ce restul sunt operate de francizați. Deținerea mai multor restaurante generează venituri mai mari pentru companie, dar o deschide la riscuri mai mari în perioade de tulburări sau de criză economică.

Anunțul McDonald’s vine după ce Yum Brands a declarat că va suspenda dezvoltarea restaurantelor și investițiile în Rusia.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.