Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Mecanica Ceahlău, profit de 1,9 mil. lei în 2022, plus 8%. Afacerile, avans de 34% la 48,5 mil. lei. Acţiunile scad însă la BVB

Mecanica Ceahlău, profit de 1,9 mil. lei în 2022, plus 8%. Afacerile, avans de 34% la 48,5 mil. lei. Acţiunile scad însă la BVB

Producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău (simbol bursier MECF) din Piatra Neamţ a raportat un profit net de 1,86 milioane de lei anul trecut, cu 8% peste nivelul din 2021 de 1,7 milioane de lei. Rezultatul activităţilor operaţionale a fost de 2,2 milioane de lei, minus 17,7%.

Cifra de afaceri netă a însumat 48,5 milioane de lei, în urcare cu 34% de la an la an, potrivit calculelor ZF, bazate pe datele din raportul societăţii.

Acţiunile MECF (MECANICA CEAHLAU) se tranzacţionează în creştere cu 13% în ultimul an, pe un rulaj de 230.000 de lei. Vineri, în ultimele ore de trading la BVB, compania înregistra o creştere de 5%, pe tranzacţii de 24.000 lei.

„Întreg portofoliul de produse a fost revizuit, unele categorii dintre acestea fiind scoase din fabricaţie, iar unele au fost modernizate. În paralel, au fost proiectate, testate şi scoase pe piaţă produse de generaţie nouă (grape cu talere independente, combinatoare, semănători etc)”, spune compania despre evoluţia afacerilor.

Totodată, cheltuielile operaţionale s-au majorat de la 8,5 milioane de lei la 13,8 milioane de lei, iar cheltuielile privind materialele şi consumabilele au ajuns la 33 de milioane de lei, plus 29,4%.

„Piaţa maşinilor agricole se caracterizează, în continuare, prin volatilitate. Apetitul investiţional al fermierilor în utilaje noi va fi influenţat continuu de cantităţile anuale de precipitaţii, lipsa unui sistem de irigaţii eficient la nivel naţional, majorările imprevizibile de preţ la input-uri, lipsa previzibilităţii pentru subvenţii, ajutoarele guvernamentale şi a fondurilor europene”, reiese din raport.

Cu o capitalizare de 31,7 milioane de lei, grupul este controlat în proporţie de 73,3% de Evergent Investments. New Carpathian Fund deţine 20,2% din capitalul social.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.