Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Microsoft anunță o nouă investiție de miliarde de dolari în OpenAI, producătorul ChatGPT

Microsoft anunță o nouă investiție de miliarde de dolari în OpenAI, producătorul ChatGPT

  • Microsoft a anunțat o nouă investiție de mai mulți ani și de mai multe miliarde de dolari în laboratorul de inteligență artificială OpenAI.
  • Investiția este cea de-a treia fază a parteneriatului, după investițiile anterioare ale Microsoft din 2019 și 2021.
  • Microsoft a declarat că parteneriatul reînnoit va accelera descoperirile în domeniul inteligenței artificiale și va ajuta ambele companii să comercializeze tehnologii avansate.

Acordul marchează cea de-a treia fază a parteneriatului dintre cele două companii, după investițiile anterioare ale Microsoft din 2019 și 2021. Microsoft a declarat că parteneriatul reînnoit va accelera descoperirile în domeniul inteligenței artificiale și va ajuta ambele companii să comercializeze tehnologii avansate în viitor.

Microsoft a refuzat să ofere o sumă specifică în dolari, dar zvonurile spun că Microsoft era în discuții pentru a investi până la 10 miliarde de dolari.

Puteti investi la bursa prin platformele:

“Ne-am format parteneriatul cu OpenAI în jurul unei ambiții comune de a avansa în mod responsabil cercetarea de vârf în domeniul AI și de a democratiza AI ca o nouă platformă tehnologică”, a declarat Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, într-o postare pe blog.

OpenAI colaborează îndeaproape cu serviciul cloud Azure al Microsoft. În iulie 2019, Microsoft a sprijinit OpenAI cu 1 miliard de dolari, iar investiția a făcut din Microsoft furnizorul “exclusiv” de servicii de cloud computing pentru OpenAI. Microsoft a declarat luni că Azure va continua să servească drept furnizor exclusiv al OpenAI.

Investiția Microsoft va ajuta, de asemenea, cele două companii să se angajeze în supercalculatoare la scară largă și să creeze noi experiențe alimentate de AI, se arată în comunicat.

OpenAI este clasat de cercetătorii în domeniul Ai ca fiind unul dintre primele trei laboratoare de AI din lume, iar compania a dezvoltat un software de AI care poate bate oamenii la jocuri video precum Dota 2. Cu toate acestea, se poate spune că a primit mai multă atenție pentru generatorul său de text AI GPT-3 și pentru ciudatul generator de imagini AI Dall-E.

ChatGPT generează automat text pe baza unor indicații scrise într-un mod mult mai avansat și mai creativ decât chatbots din trecutul Silicon Valley. Software-ul a debutat la sfârșitul lunii noiembrie și s-a transformat rapid într-o senzație virală, deoarece directorii din domeniul tehnologiei și capitaliștii de risc s-au bucurat de el pe Twitter, comparându-l chiar cu debutul iPhone de la Apple în 2007.

Tehnologia a atras, de asemenea, atenția executivilor Google, care au declarat într-o recentă reuniune a tuturor angajaților că, deși Google are capacități similare de inteligență artificială, reputația sa ar putea avea de suferit dacă se mișcă prea repede în ceea ce privește tehnologia de chat cu inteligență artificială.

Printre fondatorii OpenAI s-au numărat Sam Altman, Elon Musk, directorul general al Tesla și SpaceX, Greg Brockman, Ilya Sutskever, Wojciech Zaremba și John Schulman. Grupul s-a angajat să investească peste 1 miliard de dolari în această întreprindere la lansarea acesteia. Musk a demisionat din consiliu în februarie 2018, dar a rămas donator.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.