Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

MicroStrategy adaugă 6.455 BTC în portofoliu, dar încă nu este cel mai mare deținător de Bitcoin

MicroStrategy adaugă 6.455 BTC în portofoliu, dar încă nu este cel mai mare deținător de Bitcoin

Compania a rambursat recent un împrumut de 205 milioane de dolari băncii Silvergate, aflată în faliment. În plus, a adăugat, de asemenea, 6.455 BTC la numărul său de Bitcoin în ultimele săptămâni. Cu toate acestea, în ciuda acestei adăugări masive, gigantul software încă nu este cel mai mare deținător de Bitcoin. Și v-ar surprinde să aflați care entitate deține în prezent cele mai multe BTC.

MicroStrategy este o firmă de business intelligence din SUA și cel mai mare deținător instituțional de Bitcoin. Compania s-a confruntat cu vânturi în contra semnificative în ultimele luni, în special cu piața cripto scăderii în cursul ursului din 2022. Din fericire, 2023 pare să fie un început bun pentru MicroStrategy.

Compania a rambursat recent un împrumut de 205 milioane de dolari băncii Silvergate, aflată în faliment. În plus, a adăugat, de asemenea, 6.455 BTC la numărul său de Bitcoin în ultimele săptămâni. Cu toate acestea, în ciuda acestei adăugări masive, gigantul software încă nu este cel mai mare deținător de Bitcoin. Și v-ar surprinde să aflați care entitate deține în prezent cele mai multe BTC. Intrigat? Etichetați-vă pentru a afla mai multe.

MicroStrategy rambursează împrumutul, se adaugă la deținerile Bitcoin

După mai multe pierderi de depreciere în spatele iernii cripto acerbe, MicroStrategy a revenit în sfârșit la vechile sale moduri. Potrivit unui tweet din 27 martie al cofondatorului, Michael Saylor, compania și-a rambursat împrumutul de 205 milioane de dolari acordat băncii Silvergate asediată.

În plus, Saylor a dezvăluit, de asemenea, că compania a achiziționat aproximativ 6.455 BTC încă între 16 februarie și 23 martie a acestui an. Potrivit tweet-ului, compania a achiziționat cel mai recent lot de BTC pentru aproximativ 150 de milioane de dolari la un preț mediu de 23.238 de dolari per bitcoin. După recentele sale cumpărături BTC, MicroStrategy deține în prezent aproximativ 138.955 BTC. Această exploatare valorează mai mult de 4,14 miliarde de dolari și a fost achiziționată la un cost mediu de 29.817 dolari per bitcoin, potrivit tweet-ului lui Saylor.

Cel mai mare deținător de Bitcoin este guvernul SUA

Da, așa e. În ciuda adăugării masive de BTC, MicroStrategy încă nu este cel mai mare deținător de Bitcoin. Acest titlu aparține Guvernului SUA, care deține în prezent mai mult de 205.000 BTC. Acest stoc masiv de Bitcoin valorează mai mult de 5,17 miliarde de dolari la prețurile curente și reprezintă aproape 1% din oferta totală circulantă a monedei.

Cele mai multe dintre aceste dețineri constau din Bitcoin confiscate, confiscate în evenimente separate de-a lungul anilor. De exemplu, în 2016, autoritățile americane au confiscat 94.636 BTC legate de hackul schimbului de criptomonede Bitfinex. Aceasta a fost cea mai mare confiscare de Bitcoin până în prezent, monedele confiscate fiind evaluate la aproximativ 4 miliarde de dolari la acea vreme.

Câțiva ani mai târziu, autoritățile americane au capturat aproape 70.000 BTC de la un răufăcător cunoscut doar ca „Individual X”. Prada confiscată a făcut parte dintr-o exploatare a Drumului Mătăsii, pe care Individul X a fost de acord să o renunte. Într-un alt caz legat de Drumul Mătăsii, autoritățile americane au confiscat 50.000 BTC de la un bărbat pe nume James Zhong, care câștigase ilegal aceste jetoane de pe piața dark web.

Deținerea de BTC a guvernului SUA ar fi mult mai mare. Cu toate acestea, autoritățile au scos la licitație sau au vândut o cantitate mare de BTC de-a lungul anilor. De exemplu, în 2014, popularul susținător al Bitcoin Tim Draper a achiziționat aproape 30.000 BTC într-una dintre aceste licitații.

Mai recent, în luna martie a acestui an, autoritățile americane au transferat aproape 10.000 BTC într-un portofel deținut de Coinbase, probabil pentru a fi vândut pe piața liberă. Se crede că acest ultim lot de BTC descărcat face parte din prada confiscată din exploatarea Drumului Mătăsii. Transferul a dus chiar și piețelor într-o stare de agitație, Bitcoin scăzând cu două procente după această dezvoltare. Cu toate acestea, în ciuda descărcării, guvernul SUA deținea în continuare mai multe BTC decât MicroStrategy și Tesla (al doilea cel mai mare deținător instituțional de Bitcoin) la un loc.

Concluzie

În august 2022, Michael Saylor a spus că MicroStrategy nu își va vinde niciodată BTC. Mai recent, Saylor a spus că compania va continua să tranzacționeze BTC, în ciuda multiplelor pierderi din depreciere în 2022. Decizia recentă a companiei de a cumpăra 6.455 BTC este o dovadă a acestor declarații. Cu toate acestea, atât MicroStrategy, cât și guvernul SUA au acum responsabilități uriașe. Sunt balene Bitcoin masive și orice mișcare de monede ar putea duce la perturbări ale pieței.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.