Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Moment istoric pentru Ford: Producătorul auto a urcat la o valoare de 100 de miliarde de dolari pentru prima dată în istoria sa

Moment istoric pentru Ford: Producătorul auto a urcat la o valoare de 100 de miliarde de dolari pentru prima dată în istoria sa

Capitalizarea de piață a Ford Motors a urcat la 100 de miliarde de dolari pentru prima dată în istoria sa, ambițiile electrice anunțate de producătorul auto american ducând prețul acțiunilor sale la maximul ultimilor 20 de ani, relatează Markets Insider.

Prețul acțiunilor Ford au crescut cu până la 4,6% ajungând la 25,59 de dolari, ducând valoarea companiei la un nivel record de 102 miliarde de dolari, arată Hotnews. Acțiunile erau tranzacționate cu aproximativ 25,39 de dolari pe bursa de la New York.

Momentul este cu atât mai important pentru producătorul auto fondat în urmă cu 118 ani întrucât a devenit mai valoros decât marele său rival, General Motors, evaluat la aproximativ 90 de miliarde de dolari, și Rivian Automotive, startup-ul vedetă de mașini electrice, cotat cu o valoare de piață de 75 de miliarde de dolari.

Ambițiile electrice ale Ford Însă Ford este în continuare cu mult în urma valorii de piață a Tesla care a depășit pragul de un trilion de dolari în luna octombrie a anului trecut, primul producător auto și una dintr-un grup select de companii care au reușit această performanță.

Creșterea prețului acțiunilor Ford vine la o săptămână după ce producătorul auto american a anunțat în urmă cu o săptămână că își va majora semnificativ producția pentru prima camionetă electrică din istoria sa, modelul F-150 Lightning.

Noua țintă este de 150.000 de modele produse pe an până în 2023, aproape dublu decât obiectivul de 80.000 de unități anunțat anterior și cel de 40.000 pe care și l-a propus inițial. Ford și-a stabilit noul obiectiv după ce a primit aproape 200.000 de comenzi pentru camioneta electrică, modelele putând fi rezervate cu un depozit de doar 100 de dolari.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.