Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Nio – cea mai populară acțiune în rândul utilizatorilor eToro, în România; UiPath și Tesla completează Top3

Nio – cea mai populară acțiune în rândul utilizatorilor eToro, în România; UiPath și Tesla completează Top3

Popularitatea Meta Platforms (fostă Facebook) în rândul investitorilor individuali la nivel global a crescut în cel de-al patrulea trimestru al anului 2021, după ce gigantul tech s-a repoziționat ca lider în sectorul emergent al metaversului, o lume conectată cu ajutorul realității virtuale care a fost proiectată să revoluționeze modul în care facem cumpărături, lucrăm și socializăm. Datele platformei globale de investiții eToro arată că Meta a urcat de pe locul 13 în trimestrul al treilea pe locul șase în ultimul trimestru din 2021, potrivit unui comunicat.

Ben Laidler, strategul pentru piețe globale al eToro, comentează: “Popularitatea în creștere a Meta Platforms în rândul investitorilor ar putea fi ușor surprinzătoare, având în vedere că a rămas în urma pieței în trimestrul al patrulea. Cu toate acestea, există o serie de motive pentru care mai mulți investitori individuali dețin acțiunile.

Puteti investi la bursa prin platformele:

În primul rând, la un preț de 23 de ori mai mare decât câștigurile consensuale din 2022, este cea mai ieftină dintre toate acțiunile majore din domeniul tehnologiei din SUA, cu o evaluare aproape în linie cu cea a S&P 500 în general, dacă ne uităm la raportul preț – beneficiu. În al doilea rând, compania a renunțat la numele de Facebook și s-a ancorat de un sector în devenire, care începe să provoace un entuziasm real în rândul multor investitori.

Metaversul este o oportunitate, cu un potențial de creștere uriaș, iar faptul că Meta și-a pus marca și resursele în spatele acestuia va fi un mare catalizator pentru dezvoltarea sa. Și, deși nu este singura companie care explorează acest domeniu, va fi, fără îndoială, unul dintre principalii jucători.”

Companiile de creștere rămân foarte populare în rândul investitorilor și domină topul celor mai deținute 10 acțiuni pe eToro, în ciuda temerilor legate de creșterea inflației și a ratelor dobânzilor.

Banca Angliei a devenit luna trecută prima mare bancă centrală care a majorat ratele dobanzilor de la minimele record, în timp ce Rezerva Federală a SUA a avertizat investitorii să se aștepte la trei majorări de dobanzi cheie în acest an. In ciuda avertismentul FED, compania de vehicule electrice Tesla a ramas in topul celor mai deținute acțiuni pe platforma eToro la nivel global la sfarsitul trimestrului 4, în timp ce rivala sa din China, Nio, ocupa locul 2.

Uriașii tech Amazon (al treilea cel mai deținut în T4), Apple (locul 4), Alibaba (locul 5), Microsoft (locul 8) și Alphabet (locul 9), compania-mamă a Google, și-au păstrat pozițiile în top 10 la sfârșitul T4.

În România, Nio și-a păstrat statutul de cea mai populară acțiune în rândul utilizatorilor eToro. Intrată în top după listarea de anul trecut, compania UiPath, născută în România, dar și Tesla și-au păstrat de asemenea pozițiile din clasament, ocupând locul al doilea și al treilea, în timp ce Meta Platforms (fosta Facebook) a intrat în top, urcând de pe poziția 19 în Q3  pe locul 9 în clasament în T4.

Companii precum Apple (locul 4), GameStop (locul 5), Palantir Technologies (locul 6), Alibaba (locul 7), Amazon (locul 8) și BioNano Genomics (locul 10) se mențin în continuare în top zece cele mai deținute acțiuni, demonstrând că investitorii români urmează trendul global.

Laidler adaugă: “Rezerva Federală a SUA a semnalat că este pregătită să majoreze ratele dobânzilor de trei ori în acest an. În mod normal, te-ai aștepta ca investitorii să țină cont de aceste avertismente și să renunțe la acțiunile de creștere și să se orienteze către acțiunile de valoare, însă datele noastre arată că acest lucru nu se întâmplă în mod clar.

Șase dintre primele 10 cele mai deținute acțiuni de pe platforma eToro la nivel global, la sfârșitul celui de-al patrulea trimestru sunt ceea ce aș numi “noile mijloace de apărare” ale Big Tech. Sau, cu alte cuvinte, companii care au poziții dominante pe piață, o creștere puternică, marje ridicate și bilanțuri puternice. Deși pot avea evaluări ridicate, investitorii încep să le vadă ca pe niște acțiuni pentru orice fel de perioade, capabile să navigheze cu succes indiferent de ce le aruncă în față Fed sau economia.

În plus, investitorii încearcă să depășească inflația, care se situează la un maxim al ultimilor 40 de ani în SUA. Având în vedere că acțiunile de creștere continuă să depășească piața în general, este logic ca investitorii să le vadă ca fiind cel mai bun mod în care să își păstreze banii în acest moment.”

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.