Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Norofert, afaceri de 16,2 mil. lei în ianuarie-martie 2022, de peste două ori mai mult decât anul trecut. Profit net de 1,9 mil. lei, de la o pierdere de 656.000 de lei în 2021

Norofert, afaceri de 16,2 mil. lei în ianuarie-martie 2022, de peste două ori mai mult decât anul trecut. Profit net de 1,9 mil. lei, de la o pierdere de 656.000 de lei în 2021

Norofert (NRF), conglomerat agroalimentar care acoperă întreg lanţul de producţie agricolă, de la producţie vegetală la vânzarea şi distribuţia de inputuri ecologice, a anunţat o cifră de afaceri de 16,2 milioane de lei în T1/2022, în creştere cu 105,3% faţă de nivelul de 7,8 milioane de lei atins anul trecut, conform datelor din raportul financiar al companiei.

Profitul net a ajuns în primele trei luni ale anului la 1,88 milioane de lei, de la o pierdere de 656.429 de lei la 31 martie 2021. Compania a raportat, de asemenea, un rezultat operaţional de 2,6 milioane de lei, de la un minus de 252.544 de lei anul trecut.

„Este important de comunicat către investitori că în perioada corespunzătoare primului trimestru al anului, în agribusiness, se înregistrează vânzări pentru tratamentele 2 şi 3 la culturile de toamnă deja înfiinţate, precum şi pentru tratamentul 1 la culturile de primăvară care au ca perioadă optimă de semănat luna martie. Aşadar, este o perioadă în care Compania acumulează creanţe prin vânzările pe care le realizează, creanţe care au scadenţe începând cu luna iulie a aceluiaşi an”, scrie Norofert în raport.

Din punct de vedere al managementului cash-flow-ului, societatea a înregistrat îmbunătăţiri majore prin comparaţie cu perioada similară a anului 2021, reuşind să folosească creanţele în operaţiuni de factoring şi scontări bilete la ordin. Totodată, s-au înregistrat cu aproximativ 60% mai multe vânzări cu plata în avans faţă de T1 2021.

Compania a raportat creşteri semnificative în ceea ce priveşte vânzările de îngrăşăminte de sol, cu 45% mai mult decât în T1 2021, fertilizanţii foliari (+38%) şi produsele de biocontrol (+40%) pentru tratamentele grâului, rapiţei şi a culturilor de primăvară precum floarea-soarelui, porumb şi soia.

„Creşterile din T1 sunt continuate în acelaşi ritm şi în primele luni din T2, impulsionate de preţurile mari preconizate ale cerealelor şi oleaginoaselor dar şi a unui regim de precipitaţii normal. De asemenea, pe durata primului trimestru din 2022 Compania a continuat implementarea planurilor comunicate anterior. La ferma de la Zimnicea, culturile de grâu, rapiţă, orz şi floarea soarelui se prezintă în condiţii bune şi s-au realizat investiţii în utilajele necesare pentru eficientizarea producţiei agricole precum şi în spaţiile de depozitare existente, ce vor continua şi în T2 2022.”

În prezent, Compania este în proces de montaj al liniei de îngrăşăminte de sol, care urmează a fi finalizată în luna iunie, permiţând începerea producţiei de îngrăşăminte pentru campania de toamnă 2022.

Acţiunile NRF au coborât cu 4,9% în 2022, pe un rulaj de 9,3 milioane de lei. Valoarea de piaţă este de 133 de milioane de lei, conform datelor BVB. Din acţionariat fac parte Vlad Andrei Popescu (36,4%), Ileana Popescu (17%), Marian Marius Alexe (11,6%), restul revenind altor acţionari.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.