Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, va distribui dividende de aproape 600 de milioane de lei. Randament de 4,5%

Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, va distribui dividende de aproape 600 de milioane de lei. Randament de 4,5%

Consiliul de Administraţie al producătorului de energie nucleară Nuclearelectrica (SNN) a decis, pe 28 martie 2022, distribuirea de dividende brute aferente anului 2021 în valoare de circa 596 de milioane de lei, potrivit unui raport publicat astăzi la Bursa de Valori Bucureşti.

Profitul net al exerciţiului financiar depăşeşte un miliard de lei, iar valoarea brută a dividendului brut per acţiune este de 1,97559234 lei. Randamentul ajunge astfel la 4,5%, conform calculelor efectuate de ZF pe baza datelor de la BVB.

„Profitul net al exerciţiului financiar este de 1.036.261.626 lei. Profitul rămas de repartizat după deducerile din profitul net al exerciţiului financiar este de 976.926.831 lei”, se arată în raport.

Data de înregistrare este pe 7 iunie, iar data plăţii dividendelor pe 24 iunie 2022.

Acţiunile SNN s-au apreciat astăzi cu 1,9%, pe fondul unor tranzacţii totale de 1,9 milioane de lei, preţul atingând 42,8 lei per unitate.

Capitalizarea companiei listate pe segmentul principal al bursei locale este de 12,9 miliarde de lei.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.