Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Oil Terminal a semnat 2 contracte, cu Oscar Downstream și Lukoil, reprezentând aproximativ 50% din cifra de afaceri anuală

Oil Terminal a semnat 2 contracte, cu Oscar Downstream și Lukoil, reprezentând aproximativ 50% din cifra de afaceri anuală

Oil Terminal (OIL), operatorul operatorul terminalului petrolier de la Marea Neagră din Portul Constanța, a semnat, în primele zile ale anului, două contracte care acoperă aproximativ 50% din cifra de afaceri anuală a companiei.  Contractele au fost semnate cu cel mai mare distribuitor independent de motorină din România, Oscar Downstream, și cu Litasco Geneva, compania de trading a grupului rus Lukoil.

Contractul semnat cu Oscar Downstream este în valoare de 40 milioane lei, se întinde pe întreg anul 2022 și vizează “primirea de motorină în rezervoarele Oil Terminal, depozitarea, amestecarea motorinaei cu biodiesel și încărcarea în autocisterne, cisterne CF, nave, barje fluviale”.

Valoarea estimată la data semnării contractului cu Litasco Geneva se ridică la 54,5 milioane lei. Contractul se întinde pe întreg anul 2022 și are ca obiect “descărcarea țițeiului din nave maritime și predare la Conpet pentru pomparea la rafinărie, încărcarea benzinei și motorinei la nave și depozitarea țițeiului și produselor petroliere”.

Valoarea cumulată a celor 2 contracte reprezintă aproximativ 50% din cifra de afaceri din 2020 a companiei, când a raportat venituri de 191 milioane de lei.

În primele 9 luni ale anului trecut, ca urmare a opririi rafinăriei Rompetrol Rafinare ca urmare a producerii unui incendiu puternic, Oil Terminal și-a majorat cu 13,8% a cifrei de afaceri, la aproape 160 milioane lei, pe fondul unui avans cu peste 16% al cantităților de țiței și produse petroliere derulate prin terminalul marin, la 5,061 milioane tone.

Drept urmare, compania și-a dublat profitul net în primele 9 luni ale lui 2021 față de perioada similară din 2020, de la 9,9 la 18,9 milioane lei.

Andrei Sebastian Dumitrescu, cel mai mare acționar minoritar al operatorului petrolier portuar Oil Terminal Constanța, controlat de stat prin Ministerul Energiei cu 59,62% din capital, a dat în judecată compania și ministerul și a cerut instanței să constate că toate actele constitutive ale Oil Terminal din perioada 1997-2018 sunt nule, iar statul român deține de drept numai 46,08% din companie.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.