Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Oil Terminal – Profitul net a crescut cu 42,6%, în primul semestru 2023

Oil Terminal – Profitul net a crescut cu 42,6%, în primul semestru 2023

Oil Terminal a raportat un profit net de 25,38 de milioane de lei în primul semestru din acest an, în creştere cu 42,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui raport al companiei.

Veniturile totale realizate sunt în sumă de 172,5 milioane de lei, mai mari cu 21,8% comparativ cu nivelul aprobat pentru primele 6 luni 2023 şi cu 28,1% comparativ cu 30 iunie 2022. Veniturile din exploatare realizate înregistrează o creştere cu 21,9% comparativ cu nivelul bugetat, pe seama veniturilor din servicii prestate (care deţin o pondere de 98,4% în cifra de afaceri) şi cu 29,7% comparativ cu nivelul realizat la 30 iunie 2022, scrie Agerpres.

Compania menţionează că, faţă de veniturile planificate prin bugetul aprobat, datorită contextului generat de conflictul militar din Ucraina, din prestările de servicii s-au realizat venituri suplimentare neprevăzute prin Programul fizic aprobat, denumite venituri de conjunctură. Astfel, la 30 iunie 2023 veniturile de conjunctură realizate reprezintă 90,2% din depăşirea veniturilor planificate cu 30,861 milioane de lei. Veniturile financiare în sumă de 0,88 de milioane de lei sunt mai mari cu 0,7% faţă de BVC aprobat şi mai mici cu 62,7% comparativ cu 30 iunie 2022.

Cheltuielile totale realizate, în sumă de 143,3 milioane de lei, sunt mai mari cu 7% faţă de nivelul aprobat prin BVC 2023 şi cu 25,6% comparativ cu nivelul realizat la 30 iunie 2022.

Oil Terminal ocupă o poziţie strategică în Zona Mării Negre, fiind cel mai mare terminal petrolier operator de produse petroliere din portul Constanţa a cărui activitate de bază cuprinde efectuarea prestaţiilor de servicii privind primirea, încărcarea, descărcarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice, chimice lichide precum şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit (cod CAEN 5224 – manipulări).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.