Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

OMV Petrom și-a înjumătățit ritmul de scădere a producției de hidrocarburi

OMV Petrom și-a înjumătățit ritmul de scădere a producției de hidrocarburi

Cel mai mare producător de petrol și gaze din România, OMV Petrom, și-a redus, în cel de-al treilea trimestru al anului, producția de hidrocarburi cu 2,4% comparativ cu cea din cel de-al doilea trimestru și cu 4,5% comparativ cu trimestrul similar al anului trecut, în principal ca urmare a declinului natural al producției.

Dacă în ceea ce privește raportarea la trimestrul precedent producția de gaze a înregistrat o reducere mai mare decât cea de petrol, comparativ cu producția din același trimestru al anului trecut, situația este contrară. Ritmul anual al scăderii s-a diminuat de peste 2 ori față de cel din al doilea trimestru al anului, când producția scăzuse cu 10% comparativ cu cea din iulie-septembrie 2021.

Producția de gaze a OMV Petrom din trimestrul al treilea a fost de 60,9 mii bep/zi, cu 2,7% sau 1,7 bep/zi mai redusă decât cea din trimestrul al doilea și cu 1,6% sau o mie bep/zi mai mică decât cea din același trimestru al anului trecut.

În ceea ce privește producția de petrol, aceasta s-a situat la 56,3 mii bep/zi, înregistrând o scădere de 2% sau 1,2 bep/zi față de cea din trimestrul precedent și cu 4,6 mii bep/zi sau 7,5% față de cea din trimestru similar al anului trecut.

Volumele totale de vânzări hidrocarburi au scăzut la rândul lor, însă într-un ritm mai puțin accelerat. În trimestrul al treilea, OMV Petrom a vândut 53,5 mii bep gaze (cu 0,3 mii bep/zi sun T3 2021 și cu 1,3 mii bep sub cele di T2 2022) și 58,5 mii bep/zi petrol (cu 4,4 mii bep/zi sub cele din T3 2021 și cu 2,3 mii bep sub cele din T2 2022).

Vânzările de gaze către terți s-au diminuat la rândul lor, de la 8,17 TWh în T3 2021 și 8,68 TWh în T2 2022 la 7,1 TWh. Prețul mediu de vânzare al țițeiului a fost de 89,1 dolari pe baril, cu 11,5 dolari pe baril sub cel din cel de-al doilea trimestru al acestui an și cu 26,3 dolari/baril peste cel din același trimestru al lui 2021.

Marja de rafinare s-a redus de la nivelul record înregistrat în trimestrul al doilea al anului, de 24,4 dolari pe baril la 17,1 dolari pe baril. Cu toate acestea, se situează de 2,4 ori peste cea de 7,1 dolari pe baril realizată în perioada iulie-septembrie 2021.

Producția de electricitate a centralei de la Brazi a crescut la rândul său la 1,42 TWh (de la 1,37 TWh în T3 2021 și 1,12 TWh în T2 2022), însă se situează sub cea record de 1,55 TWh, realizată în ultimul trimestru al anului trecut.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.