Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

One United Properties – creștere explozivă a profitului net la T1 2022. Compania este în negocieri pentru 10 terenuri

One United Properties – creștere explozivă a profitului net la T1 2022. Compania este în negocieri pentru 10 terenuri

Listat în vara anului trecut, dezvoltatorul imobiliar One United și-a majorat în primele 3 luni de 3,6 ori câștigul pretaxare EBITDA, la 212,66 milioane lei, de la 59,03 milioane lei în exercițiul financiar precedent.

One United Properties (ONE) a realizat în primul trimestru venituri din vânzări de proprietăți imobiliare de 197,18 milioane lei, cu 18,88% mai mari decât cele de 165,86 milioane lei din 2020. „120 de apartamente cu o suprafață totală de 9.811 mp, 129 de locuri de parcare și 10 spații comerciale și alte unități au fost vândute și pre-vândute pentru un total de 28,6 milioane de euro în primele trei luni ale anului 2022”, spune compania.

Costul vânzărilor de proprietăți au scăzut cu 8,45%, la 113,36 milioane lei, de la 123,82 milioane lei. Astfel, compania a obținut un profit net de 166,38 milioane lei, de 4 ori mai mare decât cel de 59,03 milioane lei. Pe întreg anul trecut, câștigul net a fost de 506,40 milioane lei.

„One United Properties este în negocieri pentru zece terenuri unde ar putea fi construite aproximativ 10.000 de apartamente cu o suprafață brută de peste 1 milion mp suprateran, cu o valoare brută de dezvoltare de peste 2,3 miliarde de euro și un profit brut potențial de 900 milioane de euro”, spuine informarea emitentului către Bursă.

La data de 31 martie, One United Properties avea datorii de 1,39 miliarde lei, în creștere cu 20,87% față de cele de 1,15 miliarde lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, activele totale au crescut cu 18,93%, la 3,33 miliarde lei, de la 2,80 miliarde lei. Este vorba de terenuri cu suprafață însumată de 159.000 metri pătrați în București și Mamaia, dar și de un un stoc de proprietăți din dezvoltări a căror structură detaliată este prezentată în raportul către Bursă.

One United Properties s-a listat la BVB vara trecută după o ofertă publică primară în care a atras de la investitori suma de 260 milioane lei și din luna decembrie acțiunile companiei au intrat în structura indicelui FTSE Global All Cap, mișcare ce a antrenat o tendință de apreciere în piață. La ultimul preț de închidere de 1,3000 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății se ridică la 3,34 miliarde lei (675,32 milioane lei).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.