Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Petrolul scade pentru a doua zi, pe fondul temerilor privind o recesiune

Petrolul scade pentru a doua zi, pe fondul temerilor privind o recesiune

Cotațiile petrolului s-au retras pentru a doua zi marți, ștergând o parte din câștigurile consemnate după decizia OPEC+ de a reduce producția, în contextul în care înrăutățirea perspectivelor economiei mondiale de către Fondul Monetar Internațional a reaprins temerile privind o eventuală recesiune. Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a revizuit în scădere estimarea privind creșterea economiei globale în 2023 și a avertizat că “mulți oameni” vor resimți anul viitor ca pe o recesiune, în condițiile în care se așteaptă ca țări reprezentând peste o treime din economia lumii să înregistreze contracții.

Prognoza privind avansul economiei globale în 2023 a fost revizuită la 2,7%, comparativ cu o creștere de 2,9% estimată în iulie, “cu o probabilitate de 25%” că economia ar putea scădea sub 2%.

Prețurile petrolului au scăzut, deoarece “temerile legate de recesiune îndepărtează atenția de la o piață cu ofertă strânsă”, potrivit analiștilor de la StoneX, citați de MarketWatch. În jurul orei 20:00 (ora României), petrolul Brent era cotat la 94,46 dolari/baril, în coborâre cu 1,80% față de referința de marți.

La New York, petrolul WTI consemna un declin de 2,13%, până la prețul de 89,20 dolari/baril. Scăderile au fost alimentate și de un sentiment de aversiune la risc, pe fondul volatilității de pe piața obligațiunilor guvernamentale din Marea Britanie, care a determinat banca centrală să intervină din nou în piețe. Prețurile petrolului au crescut puternic săptămâna trecută, în contextul deciziei OPEC+ de a reduce producția comună cu 2 milioane de barili pe zi, cea mai mare scădere de la declanșarea pandemiei de Covid-19.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Cuvinte cheie:

gaz, OPEC, petrol, recesiune
Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.