Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Prețul acțiunilor Berkshire Hathaway (BRK Clasa A) ajunge la 500.000 de dolari

Prețul acțiunilor Berkshire Hathaway (BRK Clasa A) ajunge la 500.000 de dolari

Prețul acțiunilor Berkshire Hathaway Inc (simbol bursier BRK Clasa A) a lui Warren Buffett a ajuns pentru prima dată la 500.000 de dolari, reflectând statutul companiei de acțiune defensivă pe o piață afectată de evenimentele din Ucraina și de creșterea inflației.

Acțiunile de clasă A ale Berkshire au crescut cu 10% în 2022, depășind indicele Standard & Poor’s 500, care a scăzut cu 12%.

Valoarea de piață a companiei cu sediul în Omaha, Nebraska este de aproximativ 731 de miliarde de dolari, ocupând locul șase în Statele Unite, iar participația de 16,2% a lui Buffett îl face al cincilea cel mai bogat om din lume, cu 119,2 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Berkshire a generat anul trecut un profit operațional record de 27,46 miliarde de dolari, inclusiv câștiguri la asigurările auto Geico, calea ferată BNSF și Berkshire Hathaway Energy.

Aveti aici un instrument prin care puteti vedea si puteti investi in portofoliul lui Warren Buffett si sa faceti bani ipreuna cu el 🙂 Mult succes! – https://bit.ly/portofoliu-buffett

De asemenea, deține zeci de alte afaceri, inclusiv unitatea de case mobile Clayton Homes, în creștere rapidă, și cea mai mare agenție de intermediere imobiliară rezidențială din SUA.

Berkshire este specializată în „activitate de afaceri de pe teren, tip Main Street”, a declarat Bill Smead, directorul executiv al Smead Capital Management Inc din Phoenix, care investește aproximativ 4,3 miliarde de dolari și deține acțiuni Berkshire.

De asemenea, acțiunile Berkshire au depășit ușor S&P 500 în 2021, după ce au rămas în urmă în 2019 și 2020. Luni s-au închis cu 0,8%, la 493.785 USD.

Majoritatea unităților de operare din Berkshire se concentrează pe Statele Unite și aproximativ 77% din cei aproximativ 372.000 de angajați ai săi lucrează acolo.

Printre cei care se extind în altă parte se numără Dairy Queen, care intenționează să adauge până în 2030 600 de magazine în China, deja cea mai mare piață din afara Statelor Unite.

Berkshire s-a tranzacționat sub 20 de dolari când Buffett a preluat compania de textile, aflată atunci în dificultate, în 1965. Acțiunile sale de clasă B valorează aproximativ 1/1500 din acțiunile de clasă A.

Companiile americane cu capitalizări de piață mai mari includ Apple Inc, Microsoft Corp, Alphabet Inc, Amazon.com Inc și Tesla Inc. Apple este, de asemenea, cel mai mare holding de acțiuni din Berkshire.

Berkshire a încheiat 2021 cu 146,7 miliarde de dolari în numerar, deși de atunci a investit cu mult peste 5 miliarde de dolari în Occidental Petroleum Corp, pe măsură ce prețurile petrolului au crescut.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.