Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Primul default pentru Investitorii de la Bursa de Valori București. Ce companie a înregistrat scăderi de 70%

Primul default pentru Investitorii de la Bursa de Valori București. Ce companie a înregistrat scăderi de 70%

În primele șase luni ale anului 2022, au fost înregistrate pierderi de 18,6 milioane de lei. De asemena, din cauza raportului referitor la imposibilitatea exprimării unei opinii din partea auditorului privind rezultatele financiare din 2021, retailerul online de mobilă și decorațiuni Vivre Deco a înregistrat scăderi ale activelor.

Compania a anunțat săptămâna trecută că amână plata unor cupoane în baza intrării în concordat preventiv. Este pentru prima oară când o companie listată cu bonduri al Bursa de Valori de la București intră într-o astfel de procedură.

Vivre Deco, pierderi uriașe

Conform zf.ro, mai mulți deținători de obligațiuni au recurs la anumite moduri pentru a-și asigura banii. Unul dintre ei a vândut bondurile deținute după anunțarea pierderilor în valoare de 85 de milioane de lei, care au fost raportate în anul trecut. Un altul încă mai speră să-și recupereze principalul său sau măcar o parte din el.

„Când au fost publicate rezultatele financiare în mai 2022, am vândut doar câteva obligaţiuni cu 88% până când cotaţia a scăzut abrupt. Nu mai intenţionez să vând la cotaţiile curente şi prefer riscul pierderii întregului principal în defavoarea certitudinii de a pierde mai mult de jumătate. În acest moment deţin 66 de obligaţiuni VIV26E şi, evident, sper să recuperez principalul sau o parte din el, fie prin redresarea companiei, sau în cadrul unui proces de recuperare de creanţe în cazul în care se va intra în insolvenţă. Aici vorbeşte partea mea optimistă“, a transmis Nadina Rosentuler-Barnatan.

Finanțarea listată în anul 2020 și scadentă în 2025, are o dobândă de 5,25%. Aceasta se tranzacționează în prezent la 32,2%, procent din valoarea ei nominală. În acest fel, se înregistrează o pierdere de 67,2% de la începutul anului.

Finanțarea listată în 2021 cu scadentă în luna aprilie a anului 2026 are o dobândă de 5,5%. Aceasta se tranzacționează la momentul actual la 27,6% din valoarea acesteia. Astfel, în 2022, a fost înregistrată o scădere de 1,8%.

Ce este Bursa de Valori de la București?

Bursa de Valori de la București este bursa de valori din România. În anul 2019, capitalizarea BVB a înregistrat o majorare cu 23,4%, comparativ cu cea înregistrată în anul 2018, până la valoarea de 37,8 miliarde de euro. La finele anului 2019, erau listate 83 de companii pe piața Reglementată a BVB.

Bursa de Valori București este în plină dezvoltare a unei piețe de capital competitive în Europa Centrală și de Est. Scopul acesteia este acela de a transforma piața de capital într-unul dintre cele mai active vehicule de finanțare a economiei României.

Sursa: infofinanciar.ro

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.