Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Producătorul britanic de cipuri Arm a strâns aproape 5 mld. dolari într-una dintre cele mai mari oferte de listare din acest an

Producătorul britanic de cipuri Arm a strâns aproape 5 mld. dolari într-una dintre cele mai mari oferte de listare din acest an

Producătorul britanic de cipuri IT Arm, achiziţionat în 2016 de SoftBank, a strâns aproape 5 miliarde de dolari în oferta sa publică iniţială (IPO), scrie Bloomberg. Compania a stabilit preţul de 51 de dolari per acţiune, strângând astfel suma totală de 4,87 miliarde de dolari.

Arm a fost evaluată la aproximativ 54,5 miliarde de dolari şi urmează să fie listată joi pe Nasdaq, sub simbolul „ARM“. La începutul anului 2020, compania de tehnologie Nvidia a vrut să cumpere Arm pentru 40 de miliarde de dolari, în ceea ce ar fi fost cea mai mare fuziune din istoria sectorului de profil. Compania a abandonat tranzacţia la începutul anului 2022 din cauza opoziţiei din partea autorităţilor de reglementare.

În urma eşecului achiziţiei, Arm a decis, în 2022, să înceapă procedurile pentru listarea pe bursă, printr-o ofertă publică. Iniţial, IPO-ul era programat pentru finalul lunii martie 2023. De asemenea, SoftBank a anunţat că are în plan să facă compania Arm publică odată cu anunţul celor de la Nvidia privind terminarea eforturilor de realizare a fuziunii.

În toamna anului trecut, Arm Holdings Limited a depus public o declaraţie de înregistrare la Comisia americană de supraveghere a pieţei de capital (SEC) cu privire la propunerea de ofertă publică iniţială (IPO) a acţiunilor depozitare americane (ADS) reprezentând acţiunile sale ordinare. Arm a solicitat listarea ADS-urilor pe piaţa Nasdaq Global Select sub simbolul „ARM“.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.