Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Producătorul de carton ondulat Vrancart, unde grupul Dedeman este acţionar, a atras 48,9 mil. lei într-o operaţiune de majorare a capitalului social

Producătorul de carton ondulat Vrancart, unde grupul Dedeman este acţionar, a atras 48,9 mil. lei într-o operaţiune de majorare a capitalului social

Vrancart (simbol bursier VNC), producător de carton ondulat la care investitori sunt şi fraţii Pavăl de la Dedeman cu un pachet de 17,16%, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că a finalizat operaţiunea de majorare a capitalului social şi a atras 48,9 mil. lei de la investitori în cele două etape.

Astfel, din totalul de 488,4 milioane de acţiuni nou emise s-a subscris un număr de 487,8 milioane de acţiuni, reprezentând 99,88% din ofertă, respectiv 476,7 milioane în prima etapă, în care preţul de subscriere a fost de 0,1 lei pe acţiune (47,7 mil. lei) şi 11,1 milioane în a doua etapă, în care preţul a fost de 0,11 lei (1,22 mil. lei).

Valoarea nominală totală este de 48,8 mil. lei, iar prima de emisiune este 110.933 de lei. Un număr de 578.301 acţiuni rămase nesubscrise vor fi anulate. Operaţiunea s-a derulat în conformitate cu prevederile hotărârilor acţionarilor din aprilie şi ale prospectului simplificat de ofertă aprobat de ASF în iulie.

Compania din Adjud a raportat venituri totale de 236,2 mil. lei în primul semestru din 2023, în scădere cu 16% faţă de perioada similară din 2022 şi profit net de 8,54 mil. lei, minus 32% an/an. În perioada ianuarie-iunie 2023, compania a realizat investiţii de 25 mil. lei, în creştere cu 37% an/an.

Vrancart are 194,9 mil. lei capitalizare, iar cel mai mare acţionar este Lion Capital, cu 75,5% din capitalul social. Acţiunile VNC înregistrează o creştere de 23,3% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 1,3 mil. lei, arată datele BVB.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.