Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Producătorul de cipuri AMD tocmai a făcut o afacere mare cu Meta pentru metaverse.

Producătorul de cipuri AMD tocmai a făcut o afacere mare cu Meta pentru metaverse.

Gigantul de cipuri AMD a declarat că cipurile sale EPYC au fost selectate de Meta (cunoscută anterior ca Facebook) pentru a-și alimenta centrele de date la evenimentul virtual Accelerated Data Center Premiere de luni. AMD a explicat că cele două companii au lucrat împreună pentru a dezvolta un procesor de înaltă performanță, eficient din punct de vedere energetic, bazat pe procesorul EPYC de a treia generație al companiei.

Câștigul de mare profil a însoțit mai multe anunțuri de la AMD, inclusiv câteva detalii despre viitoarele procesoare EPYC cu nume de cod „Genoa” și „Bergamo”. AMD a numit procesorul Genoa drept „procesorul cu cea mai înaltă performanță din lume pentru calcularea de uz general”.

Citeste si: METAVERSE – Ce este și în ce investim pentru a câștiga bani din această nouă realitate virtuală

„Ne aflăm într-un megaciclu de calcul de înaltă performanță care determină cererea pentru mai multe computere pentru a alimenta serviciile și dispozitivele care au impact asupra fiecărui aspect al vieții noastre de zi cu zi”, a declarat directorul general al AMD, dr. Lisa Su, într-un comunicat.

AMD continuă să fie unul dintre cele mai populare acțiuni tehnologice de pe piață, deoarece luptă cu cota de piață față de rivalul Intel.

Acțiunile AMD au crescut cu 49% până în prezent , depășind câștigul de 24% al Nasdaq Composite. Acțiunile Intel au crescut cu 2% pe an, în timp ce Nvidia a crescut vertiginos cu 127%.

Performanța companiei în trimestrul trei ajută la explicarea ascensiunii meteorice a acțiunii.

Vânzările au crescut cu 54% față de un an în urmă, la 4,3 miliarde de dolari. Câștigul pe acțiune a crescut cu 134% de la an la an.

„Credem că AMD va continua să câștige cotă materială de server/PC în 2021/2022, condus de conducerea performanței, în timp ce Intel continuă să se lupte la 10/7nm”, a scris analistul Barclays Blayne Curtis într-o notă recentă adresată clienților.

Curtis evaluează acțiunile AMD la o suprapondere (echivalent cu un rating Buy) cu un preț țintă de 135 USD.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.