Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast lansează un nou produs destinat infrastructurii de telecomunicaţii cu fibră optică

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast lansează un nou produs destinat infrastructurii de telecomunicaţii cu fibră optică

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa, listat la bursa locală sub simbolul TRP, a anunţat lansarea unui nou produs, TeraDuct, conceput pentru infrastructura de telecomunicaţii cu fibră optică.

Mai exact, TeraDuct ONE by TeraPlast este un microtub fabricat din polietilenă de înaltă densitate, utilizat pentru a proteja microcablurile de fibră optică. Acesta poate fi grupat în mănunchiuri cu configuraţii diferite: TeraDuct LINE, care reprezintă o împachetare plată, liniară a microtuburilor TeraDuct ONE, şi TeraDuct MIX, care reprezintă o împachetare poligonală a microtuburilor TeraDuct ONE.

Pe Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile TeraPlast s-au depreciat cu 18% de la începutul anului încoace, pe fondul unor tranzacţii de 148,6 milioane de lei, numărul luând în calcul dinamica de marţi, 19 aprilie, de la ora 11:00.

În prima oră de tranzacţionare de astăzi, acţiunile afişau o scădere de 1,3%, pe un rulaj de 130.000 de lei, conform datelor BVB.

Cu o capitalizare de circa 1,8 miliarde de lei, compania este controlată în proporţie de 46,8% de Dorel Goia şi 12% de Fondul de Pensii Administrat Privat NN/NN Pensii, restul revenind altor acţionari.

Luna trecută, TeraPlast a anunţat că plănuieşte să distribuie acţionarilor dividende de 32,7 milioane de lei din profiturile trimestrelor II, III şi IV din 2021, randamentul ajungând la 1,7%.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.