Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz propune dividende de aproximativ 1,4 miliarde de lei, cu un randament de 10%

Producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz propune dividende de aproximativ 1,4 miliarde de lei, cu un randament de 10%

Consiliul de Administraţie al Romgaz (SNG), „perla” statului român la Bursa de Valori Bucureşti, a propus un dividend brut per acţiune de 3,8 lei în vederea înaintării spre aprobare către Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din 28-29 aprilie 2022, reiese dintr-un raport de la BVB.

Randamentul atinge aproximativ 10%, potrivit calculelor efectuate de ZF.

Dividendele cuvenite acţionarilor, conform propunerii de repartizare a profitului anului 2021, sunt în sumă de circa 1,4 miliarde de lei şi se distribuie acţionarilor proporţional cu cota de participaţie la capitalul social.

Societatea inclusă în indicele BET al bursei locale a avut afaceri de 5,8 miliarde de lei în 2021, în creştere cu 44%, şi un profit net de 1,9 miliarde de lei, plus 52% de la an la an.

Acţiunile SNG sunt pe plus cu 0,92% astăzi, pe un rulaj de 600.000 de lei, iar valoarea de piaţă a Romgaz se apropie de 15 miliarde de lei.

În ultimele 12 luni, acţiunile s-au apreciat cu circa 19%, pe tranzacţii totale de 672 de milioane de lei.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.