Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Producția și vânzările de gaze ale OMV Petrom – în scădere cu 15%

Producția și vânzările de gaze ale OMV Petrom – în scădere cu 15%

Cel mai important producător de petrol și gaze din România, OMV Petrom, și-a micșorat producția de hidrocarburi cu aproape 13% în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Vânzările de gaze către terți s-au diminuat la rândul lor cu 15%.

Raportată la producția din trimestrul al treilea 2021, diminuarea producției de hidrocarburi a OMV Petro a fost de 0,5%. O scădere mai accentuat a fost înregistrată la producția de gaze naturale, care s-a diminuat cu 14,5% comparativ cu trimestrul similar al anului precedent.

Raportată la producția di trimestrul al treilea, când mai multe zăcăminte s-au aflat în revizie, producția de din ultimul trimestru al anului trecut s-a majorat marginal, cu 0,5 mii barili echivalent petrol bep/zi, de la 61,9 mii bep/zi la 62,4 mii bep/zi. În ultimul trimestru al anului 2020, OMV Petrom extrăgea 73 mii bep/zi. Drept urmare, și vânzările de gaze ale companiei s-au diminuat, de la 62,9 mii bep pe zi în trimestrul al patrulea al lanuui 2020 la 54,4 mii bep/zi în aceeași perioadă din 2021.

Vânzările de gaze către terți, deși au crescut de la 8,17 TWh în trimestrul al treilea la 9,03 TWh în ultimul trimestru al anului, se află cu 1,59 TWh sub cele din aceeași perioadă din 2020. În ceea ce privește producția de petrol, aceasta s-a diminuat cu 11% comparativ cu perioada octombrie-decembrie 2020.

În ultimul trimestru al anului trecut, OMV Petrom a extras 59,8 mii bep/zi țiței și condensat, cu 1,1 mii bep/zi sub producția din trimestrul al treilea. Vânzările către terți de produse petroliere ale companiei au fost identice cu cele din trimestrul al treilea (62,9 mii bep/zi), cu 0,5 mii bep/zi sub cele din ultimul trimestru din 2020.

Compania și-a dublat prețul obținut pentru țițeiul vândut, de la 37,2 dolari pe baril în ultimele 3 luni ale anului 2020 la aproape 70 dolari pe barili în aceeași perioadă a anului trecut.

Indicatorul marjă de rafinare s-a majorat, la rândul său, de patru ori, de la 2 dolari/baril la 7,52 dolari/baril. Producția de energie electrică a centralei de la Brazi a crescut de la 1,17 TWh în ultimul trimestru al anului 2020 și 1,37 TWh în trimestrul al treilea al anului 2021 la 1,55 TWh în ultimele trei luni ale anului trecut.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.