Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Proiect imobiliar (FĂRĂ PUZ OBȚINUT), listat la bursă … o fi ok ?

Proiect imobiliar (FĂRĂ PUZ OBȚINUT), listat la bursă … o fi ok ?

Stie cineva care e treaba cu listarea asta ? Adica e ceva de ea sau e o noua PETARDA de genu AirClaim sau GoCab pentru a se atrage niste pr0sti sa bage bani aiurea ?

Intreb fiindca suntem obisnuiti deja ca in Romania, nu se mai face SELECTIE pe niste minime criterii MINIME de siguranta … neeee, nici vorba! La noi se merge pe ideea aia imbecila si ticaloasa ca “Piata si investitorii vor alege ce anume e bun si ce anume e rau” … poi la ce dracu mai avem brokeri sau bursa atunci ? Nu mai bine am fi mers direct la Registru Comertului ? In fine …

Citeste si: STK Properties, dezvoltator imobiliar din Cluj-Napoca, a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București

Ceea ce voiam sa spun e din cate cunosc eu compania asta, care e de la mine din Cluj, au ceva TEREN si asteapta de vreo 5 ani (sau mai mult) sa obtina PUZ-ul … si stiu asta fiindca era o vreme cand eram actionar la STK Emergent (prin 2017) si unul din motivele pentru care investisem (pe langa portofoliul companiei) era si faptul ca STIAM de acel teren si ca asteapgta PUZ-ul. Dar REPET, au trecut vreo 5 ani de atunci !!!!!!!!!!!

Poi … intrebarea care se pune e … S-a listat compania asa ca sa fie listata iar daca se va obtine PUZ-ul sau nu, asta e riscu pe care si-l asuma fiecare investitor ? Nu stiu cum sunteti voi, dar eu nu mi-l asum …. ABSOLUT DELOC! Aaaaa, ca dupa ce se va obtine PUZ-ul poate ma voi interesa mai mult daca merita sa investesc sau nu, asta e alta poveste. Dar deocamdata SIGUR NU !

Vad ca au obtinut de la investitori 3.5 milioane de lei … Curajosi investitori dar sper sa fie de-aia care au informatia ca sar obtine PUZ-ul si sa nu fie de-aia care SPERA ca se va obtine. Nu de alta dar crezutu si speratu il practici in biserica, cand iesi afara, nu mai mere cu crezut si sperat ci cu certitudini.

Nu ma intelegeti gresit. Eu chiar cred ca au facut pasi importanti pentru obtinerea PUZ-ului, adica pornesc de la prezumtia de corectitudine, mai ales ca si scrie in comunicat ca “faţă de momentul realizării plasamentului privat am obţinut avizul de trafic, una dintre fazele esenţiale pentru obţinerea PUZ”.

DAAAAR, semnalul de alarma pe care vreau sa il trag prin aceasta postare, e sa va puneti un semn de intrebare, cu privire la IPOTEZA in care NU se va obtine acel PUZ sau ca se va obtine abia peste vreo 10 ani ! Ce fac investitorii care au investit deja ? Raman cu banii blocati ? Marcheaza o pierdere ? CE FAC ??? Nu de alta dar daca astepta deja de vreo 5 ani, ce ma face sa cred ca nu va mai dura inca vreo 5 ?

Nu ar fi mai bine ca un proiect imobiliar sa fie listat la bursa abia in momentul in care PUZ-ul e deja obtinut ? Eu doar intreb !!!

La fel ca la Listarea GoCab, oare nu ar fi fost mai bine sa fie listata la bursa doar cand a trece dracu pe profit ! Eu chiar sunt de parere ca o companie trebuie sa fie PREGATITA de listare la bursa si din punct de vedere fundamental, nu doar sa aiba 2 lei 3 lei de dat la un consultant si un broker ca sa se listeze. Nu ?

PS: Mi-ar place foarte mult sa fie o listare la bursa REUSITA care sa nu faca parte din scenariul prezentat mai sus de mine, MAI ALES ca imi place foarte mult faptul ca avem companii IMOBILIARE la bursa, si DE ASEMENEA, foarte important de precizat, mi-ar place foarte mult sa NU mai am motive sa SPER ca brokerul si bursa si-au facut macar niste MINIME diligente cu privire la companiile pe care le listeaza la bursa ci sa fiu SIGUR ca prima documentare a fost facuta.

De acolo incolo imi pot face si eu documentarea DAR am pretentia LEGITIMA ca brokerul si bursa sa o faca pe prima fiindca altfel nu-si mai au rostul de a incurca Registru Comertului, zic!

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.