Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Purcari cumpără o cramă în Bulgaria achiziționând 76% din acțiunile Angel’s Estate din Bulgaria, care deține circa 100 hectare de podgorii proprii

Purcari cumpără o cramă în Bulgaria achiziționând 76% din acțiunile Angel’s Estate din Bulgaria, care deține circa 100 hectare de podgorii proprii

Compania Purcari Wineries cumpără 76% din acțiunile Cramei Angel’s Estate din Bulgaria, care deține circa 100 hectare de podgorii proprii, cu o capacitate anuală de producere ce depășește un milion de sticle, și având branduri precum Angel și Stallion. Acționarii actuali ai Angel’s Estate vor păstra 24% din acțiuni și vor continua să contribuie la dezvoltarea afacerii. Purcari Wineries, companie din Republica Moldova listată la Bursa București, raportează pentru primele 6 luni o majorare de 10,03% a câștigului pretaxare EBITDA, la 38,62 milioane lei, de la 35,10 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Purcari Wineries (WINE) a realizat în primul semestru venituri de 123,88 milioane lei, cu 16,28% mai mari decât cele de 106,53 milioane lei din exercițiul financiar precedent, iar costul acestor vânzări a urcat cu 10,24%, la 58,66 milioane lei, de la 53,21 milioane lei. Este o performanță obținută în contextul unei majorări de 9% a vânzărilor pe brandul Purcari. Din punctul de vedere al distribuției geografice, importantă este creșterea de 47% a veniturilor în Republica Moldova, dar și „recuperarea fermă” (+43%) pentru Asia. Cheltuielile generale și administrative au urcat cu 10,85%, la 14,71 milioane lei, de la 13,27 milioane lei.

Profitul atribuibil s-a mărit cu 2,50%, la 20,88 milioane lei, de la 20,37 milioane lei. Profitul atribuibil era la T1 deja de 11,98 milioane lei și pe întreg anul trecut, rezultatul net a fost de 51,37 milioane lei. La data de 30 iunie, activele totale ale Purcari erau de 480,56 milioane lei, cu 4,12% mai mari decât cele de 461,55 miliaone lei de la sfârșitul anului trecut.

În același răstimp, datoriile totale s-au majorat cu 7,81%, la 217,34 milioane lei, de la 201,60 milioane lei. În cadrul ofertei publice de listare din februarie 2018, dar și ulterior acesteia, Purcari, societate care îl are ca cel mai important acționar pe omul de afaceri Victor Bostan, a atras în acționariatul său dispersat mai mulți jucători instituționali precum canadienii de la Fiera Capital (fosta Charlemagne Capital), cehii de la Conseq, Franklin Templeton Investment Funds, Pavăl Holding deținută de fondatorii Dedeman și din Suedia fondul East Capital, dar și SEB SICAV, administrat de divizia de piețe de capital a grupului celebrei familii de bancheri Wallenberg.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.