Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Purcari vrea să împartă 22 mil. lei cu investitorii. Randament al dividendelor de 6%

Purcari vrea să împartă 22 mil. lei cu investitorii. Randament al dividendelor de 6%

Producătorul de vinuri Purcari (WINE), companie ale cărei acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal BET, vrea să distribuie investitorilor un dividend de 0,55 lei pe acţiune şi cheamă astfel acţionarii pe 26 mai 2023 pentru a aproba acest lucru. Pe baza preţurilor de tranzacţionare de miercuri, de 9,19 lei pe unitate, randamentul dividendelor este de 6%. Circa 22 mil. lei ar urma să meargă către investitori dacă propunerea va fi votată de acţionari.

“Consiliul de Administraţie al Purcari Wineries Public Company a decis astăzi să propună, către următoarea Adunare Generală Anuală a Acţionarilor, o rezoluţie prin care să se plătească dividende în mărime de 0,55 lei pentru fiecare acţiune ordinară deţinută, inclusiv şi următoarele dăţi: ex-date: 28.07.2023; data de înregistrare: 31.07.2023; data de plată: pe sau aproximativ pe 18.08.2023; Propunerea va fi înaintată spre aprobare Adunării Generale Anuale a Acţionarilor din 26 mai 2023”, se arată într-o notificare publicată de emitent la BVB.

Purcari are 370 mil. lei capitalizare iar în ultimele 12 luni acţiunile au minus 21% pe o bursă în scădere cu 4%. Compania a avut în 2022 venituri de 302 mil. lei, faţă de 248 mil. lei în anul precedent, şi un profit net de 57 mil. lei, comparativ cu 51,15 mil. lei.​

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.