Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Radu Hanga rămâne președintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru încă 4 ani

Radu Hanga rămâne președintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru încă 4 ani

Acţionarii BVB (BURSA DE VALORI BUCURESTI SA) au ales azi președintele și noul Consiliu de Administraţie pentru o perioadă de patru ani. Radu Hanga a fost reales pentru încă patru ani, cu 93,4% dintre voturi. Contracandidatul, Dragoș Neacșu, CEO al Asociației GS1, nu a întrunit numărul de voturi pentru a intra în CA al Bursei.

Radu Hanga, care va ocupa funcția de președinte al BVB încă patru ani, este membru și președinte al Boardului Bursei de Valori București din 2020, președinte al boardului Depozitarului Central S.A. din 2023, precum și președinte al boardului „The Federation of Euro-Asian Stock Exchanges (FEAS)”, Yerevan, Armenia.

A fost membru în boardul SIF Oltenia, senior advisor în boardul Băncii Transilvania, președinte al boardului BT Leasing Transilvania IFN, Head of Group Management Banca Transilvania, CEO BT Asset Management și Head of Capital Markets al Băncii Transilvania.

Noul Consiliul BVB este format din:

  • PASCU Vasile Cristian- 7.172.812 drepturi de vot
  • SECARĂ Daniela- 6.346.885 drepturi de vot
  • MARIN Șerban Valentin- 6.112.967 drepturi de vot
  • CHITU Loredana Norica- 5.925.044 drepturi de vot
  • HANGA Radu- 5.884.478 drepturi de vot
  • VULPESCU Dumitru Remus- 5.798.522 drepturi de vot
  • PANĂ Robert Cosmin- 5.208.547 drepturi de vot
  • MOLNĂR Octavian- 4.800.680 drepturi de vot
  • IONESCU Claudia Gabriela- 3.567.661 drepturi de vot

Pentru cele nouă locuri din Consiliul BVB s-au înscris 17 candidați iar pentru funcția de Președinte au canditat Radu Hanga, actualul președinte, şi Dragoş Neacşu.
Aceștia își vor prelua misiunea în următoarele trei luni, de la data aprobarii individuale de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar nu mai devreme de 13 februarie 2024, data expirării mandatului membrilor actuali ai Consiliului Bursei.

BVB este controlată în proporţie de 80% de investitori instituţionali români, printre care fonduri de pensii private, SIF-uri, bănci şi societăţi de brokeraj.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.