Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Randament de 36%: Carbochim are cale liberă pentru distribuirea unor dividende trimestriale de 147 mil. lei din profitul net şi din cel reportat

Randament de 36%: Carbochim are cale liberă pentru distribuirea unor dividende trimestriale de 147 mil. lei din profitul net şi din cel reportat

Acţionarii Carbochim Cluj-Napoca (CBC), cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, au aprobat pe 20 iunie 2023 distribuirea unor dividende în cuantum de 147 mil. lei, respectiv un dividend brut cumulat de 29,85 de lei, conform hotărârilor din AGOA publicate la Bursa de Valori Bucureşti.

Marţi, în ultimele ore de tranzacţionare de la BVB, acţiunile Carbochim se apreciau cu 14,6%, pe un rulaj de circa 67.000 de lei.

Randamentul dividendelor aferente primelor trei luni din 2023 la preţul curent de tranzacţionare al acţiunilor este de circa 36%, arată calculele realizate de ZF.

Astfel, a fost aprobată propunerea de repartizare la dividend interimare a sumei de 111 mil. lei din profitul înregistrat la 31 martie 2023, adică un dividend brut de 22,54 lei pe acţiune, respectiv propunerea de repartizare ca dividende interimare a sumei de 36 mil. lei din profitul reportat la T1/2023, adică un dividend brut de 7,31 de lei pe acţiune.

Data de 7 iulie a fost stabilită ca data de înregistrare a acţionarilor, 6 iulie este ex-date, iar pe 21 iulie va începe plata dividendelor.

Carbochim a avut un profit net de 116,8 mil. lei la 31 martie 2023, de la doar 1,04 mil. lei la finele T1/2022. Rezultatul operaţional a urcat de la 1,2 mil. lei la 146,5 mil. lei în aceeaşi perioadă, iar veniturile au scăzut cu 5%, la 8,6 mil. lei. Totuşi, la capitolul „alte venituri” din T1/2023, compania listează suma de 147,6 milioane de lei, de la doar 330.000 anul trecut.

Compania evaluată de investitori la 445,7 mil. lei este controlată în proporţie de 77,7% de Carbo Europe SRL, iar acţiunile CBC se tranzacţionează în creştere cu 164,6% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 360.000 de lei, arată datele BVB.

Cuvinte cheie:

Carbochim, CBC, dividende
Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.