Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Raport BlackRock – 2022 Global Outlook (PDF)

Raport BlackRock – 2022 Global Outlook (PDF)

“Intrăm într-un nou regim de piață, diferit de oricare din ultima jumătate de secol: Vedem un alt an de randamente pozitive ale acțiunilor cuplate cu un an în scădere pentru obligațiuni.

Reînceperea puternică a activității economice va fi amânată – dar nu a deraiat – din cauza noilor tulpini de virus, în opinia BlackRock. Băncile centrale vor începe să ridice ratele, dar să rămână mai toleranți la inflație. Vedem inflație stabilirea peste tendințele pre-Covid – vom trăi cu inflație.

Prin urmare, preferăm acțiunile în detrimentul investiților cu venit fix, dar ne-am retras asumarea riscurilor, având în vedere gama largă de rezultate potențiale în 2022.”

1. Traieste cu inflatia

Ne așteptăm ca inflația să fie persistentă și să se stabilească peste nivelurile pre-Covid. Ne așteptăm ca băncile centrale să demareze majorări ale ratelor, dar să rămână mai tolerante la presiunile prețurilor, menținând ratele reale ale dobânzilor la un nivel istoric scăzut și susținând activele de risc. Implicație: Preferăm acțiuni în detrimentul cu venit fix și rămânem supraponderați obligațiunile legate de inflație.

2. Trecerea prin confuzie

O combinație unică de evenimente – repornirea, noile tulpini de virus, inflația determinată de ofertă și noile cadre ale băncilor centrale – ar putea determina piețele și factorii de decizie să interpreteze greșit inflația. Ținem cont de imaginea de ansamblu, dar recunoaștem riscurile – în sus și în dezavantaj – în jurul perspectivei noastre de bază. Implicație: reducem riscul pe fondul unei game neobișnuit de largi de rezultate.

3. Navigarea net zero

Călătoria lumii pentru a atinge emisiile nete zero până în 2050 are loc acum și face parte din povestea inflației. Credem că o tranziție lină este rezultatul cel mai puțin inflaționist, dar chiar și acesta echivalează cu un șoc de ofertă care se desfășoară de-a lungul deceniilor. Implicație: Preferam acțiunile de pe piețele dezvoltate (DM) față de piețele emergente (EM).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.