Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Teraplast (TRP) – Raspunsuri la intrebarile primite din partea comunitatii de investitori

Teraplast (TRP) – Raspunsuri la intrebarile primite din partea comunitatii de investitori

In urma primirii unui set de intrebari din partea uneia dintre comunitatile de investitori, management-ul Grupului TeraPlast revine, in cele ce urmeaza, cu raspunsurile aferente:

 

1.    Dorim sa stim daca s-a semnat noul contract cu furnizorul de energie?

Contractul de furnizare de energie electrica expira la data de 31.12.2022. In prezent, desfasuram negocieri cu mai multi furnizori de energie electrica pentru incheierea unui nou contract de furnizare care sa ne ofere predictibilitate a costurilor. Din pacate, mediul nu este predictibil.

Aceasta incertitudine adauga un nivel suplimentar de complexitate in negocierile pe care le avem. In paralel, extindem semnificativ centrala fotovoltaica proprie, care va reduce necesarul extern de energie electrica.  

2.    Care sunt intentiile companiei dupa renuntarea la proiectul imobiliar. Se va vinde terenul detinut?

Decizia de stopare a acestui proiect a fost luata intr-un punct destul de avansat, dupa obtinerea mai multor autorizatii. Prin urmare, nu doar terenul reprezinta un activ de interes, ci intreg planul de dezvoltare, PUZ-ul aferent. Locatia, terenul fostei fabrici TeraPlast, are un potential mare, este atractiv datorita pozitionarii in orasul Bistrita.  Sunt mai multi dezvoltatori imobiliari interesati de acest proiect si avem discutii active cu ei pentru o eventuala preluare.

3.    Ministrul Mediului a declarat ca peste 88,000 de gospodarii vor fi conectate la sistemele de apa si canalizare prin programul Prima Conectare cu o investitie de 168 mil euro, care este de fapt program din PNRR. Teraplast beneficiaza in urma acestor investitii si daca da, in ce masura credeti ca va impacta cifrele companiei in urmatorii ani?

PNRR reprezinta o oportunitate majora de dezvoltare si suntem bine pozitionati pentru a raspunde cererii. TeraPlast are un portofoliu complet de produse care permit dezvoltarea infrastructurii de apa si canal pentru conectarea gospodariilor: caminele de apometru echipate sau neechipate, camine de vizitare sau inspectie si, evident, tubulatura aferenta.

Pentru a avea o imagine orientativa, ponderea materialelor intr-o lucrare de bransament se poate ridica pana la 15%-20%. Prin urmare, din bugetul de 168 de milioane de euro, 34 de milioane ar reprezenta materialele produse de TeraPlast si alti jucatori, iar distributia este variabila, in functie de cotele de piata si dinamismul fiecarei companii.

4.    Ce intentionati sa faceti special pentru a profita la maxim de eventuale fonduri alocate pentru reconstructia Ucrainei, dupa razboi?

Strategia noastra de dezvoltare are o componenta regionala solida si cautam oportunitati dincolo de granitele Romaniei. Inainte de razboi nu am avut expunere pe Ucraina, prin urmare nu am resimtit un impact direct dupa declansarea conflictului.

Reconstructia  unei tari dupa distrugerile razboiului este o provocare majora si vrem sa contribuim la refacerea acestei tari, sa fim parte a solutiei. Dincolo de calitatea produselor noastre, de competitivitatea lor, mizam si pe o pozitionare geografica buna, care ne poate aduce si un avantaj suplimentar.

Fabrica noastra se afla la doar 150 de km de granita cu Ucraina. Distanta de la parcul din Saratel pana la Kiev este relativ similara cu cea pana la Constanta. Ucraina este in atentia noastra din perspectiva dezvoltarii pe termen mediu a Grupului si analizam modul in care ne putem implica.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.