Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Renault crește dividendul de 7,4 ori. Acțiunile cresc cu peste 6%

Renault crește dividendul de 7,4 ori. Acțiunile cresc cu peste 6%

  • Grupul francez Renault ajunge la un venit total de 52,4 miliarde de euro în 2023.
  • Compania anunță o creștere a dividendului de la 0,25€ la 1,85€.
  • În același timp, Stellantis anunță un program de răscumpărare de acțiuni de 3 miliarde de euro.

Acțiunile Renault cresc azi cu peste 6%, după ce grupul francez publică raportările financiare pentru Q4.

Compania închide anul cu venituri în creștere cu 13% la 52,4 miliarde de euro.

Marja operațională a grupului este de 7,9% pentru întregul an. Producătorul auto și-a reafirmat obiectivul de a obține marje de ouă cifre până în 2030. Firma vizează o marjă operațională de grup de cel puțin 7,5% și free cash-flow de cel puțin 2,5 miliarde de euro în 2024. În scădere de la 3 miliarde de euro în 2023.

Compania a transmis că se va concentra pe cele 10 viitoare lansări de vehicule „fără precedent”, pe optimizarea structurii costurilor. Și pe accelerarea strategiei sale privind EV-urile și software-ul.

Cireașa de pe tort: Dividendul crește de peste 7 ori, de la 0,25€ la 1,25€.

Directorul general al grupului, Luca de Meo, a declarat joi, la CNBC, că previziunile Renault au fost „relativ prudente” și a descris piața ca fiind „dificilă”.

„Cred că va exista multă presiune pe EV, reducerea prețurilor pe care le vedem deja de câteva luni… Dar suntem, de asemenea, pe de altă parte, optimiști, deoarece vom lansa 10 modele, practic un model în fiecare lună, deci intrăm într-un ciclu de viață al produselor foarte favorabil, inclusiv al mașinilor EV”, a spus el.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.