Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Rețeaua de încărcătoare Tesla va deveni o afacere de mai multe miliarde de dolari, estimează un analist de pe Wall Street

Rețeaua de încărcătoare Tesla va deveni o afacere de mai multe miliarde de dolari, estimează un analist de pe Wall Street

Un analist de pe Wall Street a estimat că rețeaua Supercharger valorează între trei și șase procente din veniturile Tesla. În urmă cu câțiva ani, Tesla a declarat într-o postare pe blog că rețeaua sa Supercharger “nu va fi niciodată un centru de profit”. De atunci, marca a parcurs un drum lung, iar un analist a estimat că rețeaua Supercharger va deveni o afacere de mai multe miliarde de dolari în următorii ani.

Dan Ives, director general și analist senior de cercetare în domeniul acțiunilor la firma de investiții Wedbush Securities, a estimat că afacerea Supercharger a Tesla ar putea valora aproximativ între trei și șase procente din veniturile totale, ceea ce se traduce într-o afacere de 10-20 de miliarde de dolari până în 2030.

Analistul de pe Wall Street și-a bazat previziunile pe mai mulți factori, printre care se numără acordul încheiat de Tesla cu mai mulți producători auto privind standardul nord-american de încărcare (NACS), afacerea sa cu energie, investițiile în inteligența artificială și o capacitate de producție în creștere.

Ives a adăugat că Tesla se află într-o “poziție privilegiată” pentru a profita în continuare de călătoria spre electrificare și că cererea globală pentru vehiculele electrice Tesla rezistă, având în vedere recentele reduceri de preț.

După ce a redus prețul modelelor Tesla de mai multe ori în acest an, CEO-ul Elon Musk a declarat în iulie 2023 că marca ar putea reduce din nou prețurile dacă apar “vremuri turbulente”. La începuturile sale, Tesla a ademenit clienții cu o supraîncărcare gratuită și nelimitată pentru Model S și Model X. În 2018, a retras acest beneficiu, spunând că este nesustenabil. Tesla nu a încheiat în totalitate programul gratuit, oferind clienților Model 3 în iunie 2023, atrăgându-i cu trei luni de supraîncărcare gratuită și nelimitată, dacă sunt comandate într-o anumită perioadă.

După ce Ford a anunțat aderarea la standardul nord-american de încărcare al Tesla în această vară, mai mulți constructori auto i-au urmat exemplul, inclusiv General Motors, Mercedes-Benz, Honda, Volvo și Nissan, printre mulți alții.

Producătorii de echipamente originale nu sunt obligați să plătească taxe de licență către Tesla pentru încorporarea conectorului său NACS. Cu toate acestea, clienții vor plăti o taxă atunci când vor utiliza Supercharger-ul Tesla, ceea ce ar putea fi una dintre modalitățile prin care aceasta ar putea să se transforme într-o afacere de miliarde de dolari.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.