Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Rivian Automotive: IPO uriaș în sectorul auto: Iată cum și unde poți să investești

Rivian Automotive: IPO uriaș în sectorul auto: Iată cum și unde poți să investești

Știri senzaționale pentru investitori săptămâna aceasta: nu doar că Rivian Automotive, producătorul de camioane electrice susținut de Amazon și Ford, va deveni companie publică, ci va încerca și să doboare recordurile acestui an de referință pentru IPO.

Vehiculele electrice sunt în topul industriilor la modă astăzi, cu o serie de producători de vehicule electrice (EV) care concurează fiecare pentru o felie din această piață în plină dezvoltare. Rivian este în prezent considerat printre cei mai serioși concurenți ai regelui EV Tesla și încearcă să strângă peste 8 miliarde de dolari în apropiata ofertă publică inițială (IPO).

Aceasta va oferi Rivian o valoare de piață de peste 55 de miliarde de dolari sau chiar peste, după unele estimări, depășind listarea XPeng pentru a deveni cea mai mare IPO din domeniul EV din istorie. Acest lucru generează pe bună dreptate emoție în rândul investitorilor.

Investește în Rivian cu 0% comision*

Comisionul zero este disponibil pentru clienții eToro (Europe) Ltd., eToro (UK) Ltd. și eToro AUS Capital Limited. (AFSL 491139). Comisionul zero înseamnă că nu se aplică niciun comision de broker la deschiderea sau închiderea unei poziții. Se aplică alte comisioane, inclusiv comisioane FX pentru depuneri și retrageri în alte valute decât USD. Pentru mai multe informații cu privire la comisioane, fă clic aici. Capitalul tău este expus riscului.

Ce este Rivian?

Fondată în 2009, compania cu sediul în California se axează pe nișa camioanelor și a SUV-urilor electrice din industria EV. Rivian și-a lansat primul vehicul în septembrie – R1T, o camionetă cu cinci locuri, prima de acest tip care ajunge pe piață (Cybertruck de la Tesla și camioneta prezentată de curând de General Motors, Chevrolet Beast, nu s-au lansat încă). Rivian are deja planuri de a lansa un model cu șapte locuri luna viitoare.

Rivian vs. Tesla

Rivian, ca și Tesla, ignoră publicitatea tradițională și preferă canalele de pe rețelele sociale care vorbesc direct către clienți. Rivian pare să construiască un brand bazat pe valoare, care oferă vehicule electrice puternice și confortabile, de dimensiuni mari, cu accesorii opționale atrăgătoare pentru public. În contrast cu designul futurist al mașinii Cybertruck de la Tesla, care pare dintr-un film SF, vehiculele Rivian, chiar dacă au aspect modern, arată ca niște camionete. Cu siguranță există clienți care preferă o variantă în detrimentul celeilalte, fiecare design având propria nișă de piață.

Cine investește în Rivian?

Oricât de incitante ar fi ofertele pentru retail, probabil cel mai atractiv aspect al companiei pentru investitori este reprezentat de camioanele sale comerciale. Rivian a semnat un acord de exclusivitate cu Amazon pentru a-i furniza gigantului comerțului electronic (care este și un acționar major al Rivian) o comandă inițială de 100.000 de autoutilitare electrice, începând din decembrie.

Documentația Rivian dezvăluie că acest start-up din domeniul EV a atras și alți investitori de categorie grea, pe lângă Ford și Amazon care sunt deja la bord. O tranzacție cu acțiuni în valoare de 5 miliarde de dolari urmează să includă T. Rowe Price, Coatue Management, Third Point Investors, Blackstone Inc. și Soros Funds.

Rivian este profitabilă?

Rivian nu a obținut încă venituri — de fapt, a plătit aproape 1 miliard de dolari în cheltuieli operaționale doar în prima jumătate a anului 2021. Pe termen scurt, Rivian se bazează probabil puțin prea mult pe acordul său singular cu Amazon și se confruntă cu situația descuranjantă a crizei de semiconductori și a perturbării lanțurilor de aprovizionare. Iar un alt investitor major al Rivian, Ford, planifică o intensificare a competiției prin lansarea propriului său camion electric, în primăvară, la un preț mult mai scăzut.

Oricum, cu capitalul așteptat de la IPO în plus față de miliardele de dolari disponibile în numerar, Rivian pare să aibă destule fonduri pentru a se susține în anii următori. Și, deși nu are venituri despre care să vorbească în acest moment, acest lucru se poate schimba rapid. Recenta ascensiune meteorică a prețurilor la gaze a imprimat o creștere a trendului în domeniul EV, iar inițiativele ecologice globale importante oferă sectorului oportunități uriașe pe termen scurt și pe termen lung. Da, acțiunile EV sunt la modă, dar nu toate companiile și-au construit fundația solidă pe care o are Rivian.

Investește în Rivian cu 0% comision*

Comisionul zero este disponibil pentru clienții eToro (Europe) Ltd., eToro (UK) Ltd. și eToro AUS Capital Limited. (AFSL 491139). Comisionul zero înseamnă că nu se aplică niciun comision de broker la deschiderea sau închiderea unei poziții. Se aplică alte comisioane, inclusiv comisioane FX pentru depuneri și retrageri în alte valute decât USD. Pentru mai multe informații cu privire la comisioane, fă clic aici. Capitalul tău este expus riscului.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.