Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Rolls-Royce va construi mini-reactoare nucleare

Rolls-Royce va construi mini-reactoare nucleare

Marea Britanie va finanța noul proiect al celebrului producător de motoare Rolls-Royce de a construi primele mini reactoare nucleare din țară, ca parte a eforturilor la nivel național către o energie mai curată.

Guvernul, nedorind în ultimul timp să dea undă verde proiectelor nucleare la scară largă, în ciuda deficitului de energie, este gata să investească 283 de milioane de dolari într-un proiect Rolls-Royce pentru construirea de reactoare modulare mici sau SMR, pentru generarea de energie nucleară.

Rolls-Royce, care va deține aproximativ 80% din proiect, urmează să investească încă 263 de milioane de dolari împreună cu doi parteneri, BNF Resources UK și Exelon Generation.

„Este o oportunitate unică în viață pentru Regatul Unit de a implementa mai multă energie cu emisii reduse de carbon decât oricând și de a asigura o mai mare independență energetică”, a declarat marți secretarul britanic pentru afaceri și energie, Kwasi Kwarteng, citat de Reuters.

El a afirmat că tehnologia SMR ne permite „să reducem costurile și să construim mai rapid, asigurându-ne că putem aduce electricitate curată în casele oamenilor și să reducem și mai mult utilizarea deja în scădere a combustibililor fosili volatili”.

Acțiunile Rolls-Royce au crescut cu aproape 4% după știrile despre sprijinul și finanțarea guvernului. Compania se așteaptă ca afacerea sa SMR să poată crea până la 40.000 de locuri de muncă, menționând, de asemenea, că potențialul global de export pentru tehnologie și energie SMR este „fără precedent”.

Spre deosebire de centralele nucleare tradiționale, SMR-urile pot fi fabricate în fabrici, apoi transportate și asamblate cu ușurință pe amplasamente de dimensiunea a două terenuri de fotbal. Cu toate acestea, fiecare SMR este capabil să producă suficientă energie pentru a alimenta aproximativ un milion de locuințe – același lucru cu cel produs de aproximativ 150 de turbine eoliene de pe uscat.

În prezent, aproximativ 21% din producția de energie electrică din Regatul Unit provine din energie nucleară. Estimările Rolls-Royce arată că Regatul Unit are nevoie de aproximativ 16 SMR pentru a înlocui centralele nucleare existente pentru generarea de energie, potrivit RT.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.