Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Românii de la MultiversX (Elrond), în parteneriat cu gigantul chinez Tencent. Ce preț mai are EGLD

Românii de la MultiversX (Elrond), în parteneriat cu gigantul chinez Tencent. Ce preț mai are EGLD

Sibienii de la MultiversX (fostul Elrond) anunță, joi, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, un  parteneriat cu gigantul IT chinez Tencent, explorând inclusiv posibilitatea unor programe privind crearea unui hub pentru startup-uri. UPDATE: Prețul EGLD, criptomoneda fostului Elrond, a urcat brusc după anunțul privind parteneriatul românilor cu chinezii.

Mai exact,  firma românească spune că a intrat într-o  „colaborare strategică” cu Tencent Cloud, ramura responsabilă cu serviciile cloud a Tencent, un colos chinez cu venituri de circa 86 de miliarde de dolari pe an.

„Împreună, cele două companii își propun să exploreze noi direcții către crearea de oportunități în cadrul Web3 și Metavers, prin intermediul rețelei blockchain și suitei de produse dezvoltate de MultiversX” – a anunțat MultiversX.

MultiversX a dezvoltat o rețea blockchain care permite companiilor IT terțe să creeze aplicații.

La rândul său, Tencent Cloud poate „oferi un suport tehnologic companiilor și dezvoltatorilor Web3”, „utilizând o rețea cu performanțe globale în materie de putere de calcul, stocare și tehnologii media” – crede MultiversX. Astfel, românii consideră că „sinergiile existente” între MultiversX și Tencent Cloud  „au fost amplificate de prezentarea celor trei produse strategice Metavers de către MultiversX – xPortal, xFabric și xWorld, și de angajamentul Tencent Cloud față de Web3 și Metavers”. De asemenea, chinezii de la Tencent Cloud „vor putea să beneficieze de soluțiile MultiversX, care variază de la o interfață no-code pentru lansarea de aplicații și chiar blockchain-uri, până la un portal intuitiv care are rol de punte între lumi și un întreg set de instrumente Metavers”.

În plus, firma românească susține că rețeaua MultiversX este alcătuită din „peste 10.000 de servere”, care „vor avea în curând o nouă opțiune de a rula serviciile de infrastructură la performanțe ridicate, sigure și fiabile prin Tencent Cloud”.

„Mai mult, direcțiile de colaborare care sunt explorate se extind la inițiative comune pentru viitoarele evenimente dedicate developerilor și programe privind crearea unui hub pentru startup-uri” – mai spune MultiversX referitor la parteneriatul cu Tencent Cloud.

Cei doi parteneri explorează și „posibilitatea de a rula un nod de validator prin care să contribuie în mod direct la securizarea rețelei MultiversX”.

„Focusul MultiversX pe crearea fundamentului ce poate susține un ecosistem global, scalabil, deschis, compozabil și interoperabil de aplicații Web3, și lumi în Metaverse, este factorul definitoriu în parteneriatul strategic cu Tencent Cloud. Suntem încântați să lucrăm cu Tencent Cloud și să dezvoltăm această viziune” – spune Beniamin Mincu, CEO și cofondator MultiversX.

„De la furnizarea celei mai robuste infrastructuri la scară largă și până la crearea unui hub pentru soluții cloud, ne propunem să sprijinim comunitatea globală Web 3.0 în adoptarea de tehnologii esențiale care să faciliteze conexiuni mai profunde între lumile virtuale și cele reale” –  spune Leo Li, Vice Președintele pentru Europa a Tencent Cloud International.

Între timp, EGLD, criptomoneda românilor de la MultiversX (Elrond), era cotată, joi, în jurul orei 17.00, la 46 de dolari, în creștere cu 43% față de nivelul cu care a început anul 2023, conform datelor de pe Coinmarketcap. Aflată în creștere constantă de la începutul anului 2023, EGLD este totuși mult sub nivelurile sale maxime, din noiembrie 2021, când a sărit și de 490 de dolari.

Traiectoria EGLD este în linie cu evoluția principalelor criptomonede, de fapt. Bitcoin a ajuns joi, la ora transmiterii acestei știri, la 24.431 de dolari, în creștere cu circa 50% față de nivelul cu care a intrat în anul 2023, potrivit datelor de pe Coindesk.

UPDATE, ora 17.42: După anunțul oficial privind parteneriatul MultiversX-Tencent, EGLD a crescut brusc la 53 de dolari, o majorare cu 15% în mai puțin de o oră.

pret egld

 

Foto: Coinmarketcap.com

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.