Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Romcab raportează afaceri de 370 mil. euro în 2021 și spune că va ieşi din reorganizare în S1/2022, cu 2 ani mai devreme decât prevedea planul iniţial

Romcab raportează afaceri de 370 mil. euro în 2021 și spune că va ieşi din reorganizare în S1/2022, cu 2 ani mai devreme decât prevedea planul iniţial

Companie românească privată, producătoare de cabluri electrice de joasă tensiune, ce exportă peste 80% din producția sa către piețele din vestul continentului (Austria, Germania și altele).

Romcab este o companie excelent poziționată pentru a contribui și a beneficia de revoluția verde a Europei. În următorii 10-15 ani, Romcab beneficiază de una dintre cele mai atractive piețe din Europa, a companiilor producătoare pentru infrastructura verde.

Romcab este este un jucător important la nivel european (locul 64* pe piața de cabluri europeană în 2020, pentru 2021 având în vedere dublarea cifrei de afaceri față de anul precedent estimăm că Romcab a ajuns în topul 30-40* al producătorilor de cabluri europeni).

Romcab operează două dintre cele mai moderne fabrici europene de cabluri: una la Acățari și una în Târgu Mureș.

În perioada 2017-2021, fiind în insolvență, Romcab s-a concentrat pe repunerea afacerii pe baze solide, pe dezvoltare și pe scalarea agresivă a producției. În acești 5 ani, Romcab a reușit o creștere a cifrei de afaceri de aproape 10 ori, de la 38 de milioane de euro în 2017 la peste 370 de milioane de euro în 2021. Pentru afacerea Romcab era extrem de importantă atingerea masei critice: cifră de afaceri anuală de peste 350 milioane euro.

Începând cu anul 2022, Romcab intră intr-o nouă fază de dezvoltare. Astfel, compania se va concentra în următorii 5 ani pe creșterea semnificativă a profitabilității, creșterea capitalurilor proprii și consolidarea financiară a afacerii. Din punct de vedere al volumului, estimăm că, într-un scenariu moderat, Romcab va depăși în 2026 o cifră de afaceri anuală de 1 miliard de euro.

Romcab își propune ca în următorii 5 ani să dezvolte sustenabil afacerea, astfel încât acesta să devină o companie solidă, strategică pentru dezvoltarea infrastructurii verzi a Europei. Romcab va analiza activ și potențialele oportunități de achiziții și fuziuni pe piața europeană a producătorilor de cabluri, putând astfel să valorifice know how-ul sau unic.

Romcab își propune ca în perioada 2022-2026 să valorizeze și să integreze în strategia sa potențialul pieței de capital din România. Astfel, va fi un emitent activ prin operațiuni diverse (split de acțiuni, majorări de capital, emitere de obligațiuni, distribuire de acțiuni gratuite, buy back de acțiuni pentru recompensarea angajaților cheie și altele).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.