Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Romcarbon a înregistrat în primele 6 luni din 2023 un profit net de 5,2 milioane lei, în creştere cu 29%

Romcarbon a înregistrat în primele 6 luni din 2023 un profit net de 5,2 milioane lei, în creştere cu 29%

Romcarbon a înregistrat un profit net de 5,2 milioane lei în primul semestru, în creştere cu 29% comparativ cu cel obţinut în perioada similară din 2022, conform datelor financiare remise Bursei de Valori Bucureşti.

„Profitul net al semestrului I 2023 a fost influenţat şi de profitul din vânzarea activelor (înregistrat în T1) şi câştigul Forex din investiţia în Recyplat care a fost înregistrată la costul istoric în lei (dar în rezultatul consolidat aceasta a avut o influenţă minoră).”, se precizează în raport.

Conform sursei citate, profitul din activităţi operaţionale a fost de 4,209 milioane lei, în scădere cu 20%, în timp ce veniturile au totalizat 112,276 milioane lei, mai mici cu 17%.

„În ansamblu, situaţia pieţei pentru semestrul 1 a fost destul de gravă, cererea înregistrată pe pieţele pe care activăm situându-se la un nivel foarte scăzut. Cu toate acestea, vedem o revenire în T2 comparativ cu T1. În sectoarele Prelucrate Polipropilenă şi Polistiren, s-au înregistrat deja rezultate mai bune decât în T1. În plus, am avut mai multe întreruperi de producţie în cadrul sectorului Polimeri reciclaţi şi Compounduri din cauza defecţiunilor maşinilor. Aceasta a fost principala problemă pentru T2.”, susţin reprezentanţii companiei.

În primele şase luni, activele pe termen lung însumau 117,97 milioane lei, în scădere cu (16,96 milioane lei), respectiv 13% faţă de acelaşi interval din 2022.

Datoriile totale ale societăţii se ridicau la 74,256 milioane lei, înregistrând o scădere cu 38,735 milioane de lei faţă de acelaşi interval al anului trecut (minus 34%).

Romcarbon este un procesator tradiţional de mase plastice cu puncte de lucru operaţionale la Bucureşti, Ştefăneşti şi Iaşi.

Acţionarii societăţii sunt Living Plastic Industry, cu 32,8539% din acţiuni, Joyful River Limited – 20,5190%, Toderiţă Ştefan-Alexandru, cu 12,3806%, persoane fizice – 30,5301%, persoane juridice – 3,7164%.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.