Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Romcarbon – creștere importantă a profitului net consolidat la T1 2022

Romcarbon – creștere importantă a profitului net consolidat la T1 2022

Compania Rommcarbon și-a dublat în primele 3 luni câștigul pretaxare EBITDA, la 8,09 milioane lei, de la 3,96 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Romcarbon Buzău (ROCE), lider în piața românească a reciclărilor de mase plastice, a realizat în primul trimestru venituri consolidate de 89,91 milioane lei, cu 23,04% mai mari decât cele de 73,07 milioane lei din exercițiul financiar precedent.

„Cea mai mare provocare pentru T1 2022 a rămas costul și disponibilitatea materiei prime (granule de plastic) și creșterea accelerată a costului utilităților”, spune compania în raportarea trimestrială.

Profitul net la nivel de grup a crescut de 7,5 ori, la 4,47 milioane lei, față de cel cu puțin peste 600.000 de lei de la T1 2021. Rezultatul individual a fost de 1,05 milioane lei, la care se adaugă aportul câștigurilor de la fime din grup: 1,19 milioane lei de la Energo Install și 710.000 de lei de la Livingjumbo Industry

La data de 31 martie, activele companiei se situau la 314,68 milioane lei, în creștere cu 4,29% față de cele de 301,74 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile, în cea mai mare parte împrumuturi bancare de la UniCredit Bank și BRD Groupe Societe Generale, s-au majorat cu 5,17%, la 171,24 milioane lei, de la 162,82 milioane lei. Romcarbon este listată la cota BVB, are acționariat majoritar din Taiwan, și la prețul de închidere de ieri de 0,2800 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 69,99 milioane lei (14,95 milioane euro).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.