Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Romgaz – campioana facturilor. Acțiunile companiei ating un maxim istoric și aduc valoarea de piață aproape de 20 miliarde lei

Romgaz – campioana facturilor. Acțiunile companiei ating un maxim istoric și aduc valoarea de piață aproape de 20 miliarde lei

Indicele BET de la BVB pune a 3-a sesiune consecutivă de aprecieri și ajunge pe un punct de echilibru, însă pe volume foarte slabe, care lasă un transfer de tip deal cu acțiuni SIF Banat-Crișana să acapareze o treime din piață. Bursa de Valori București s-a conectat la raliul zilei, care a fost favorabil activelor de risc la nivel internațional, dar investitorii arată încă prudență la cumpărare. Acest lucru se vede în primul rând la nivelul volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 32,69 milioane lei (6,61 milioane euro) și acesta prin ajutorul unei tranzacții speciale din piața deal în valoare de 11,61 milioane lei realizată cu acțiuni SIF Banat-Crișana (SIF1).

În piața reglementată, cele mai lichide simboluri, fiecare cu transferuri depășind cu puțin reperul de 5 milioane lei, au fost titlurile Băncii Transilvania (TLV), care s-au corectat cu 0,42%, până la prețul de 2,3500 lei/acțiune, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG), ce au crescut cu 1,94%, până la prețul de 50,00 lei/acțiune, maxim de la listarea acestui emitent, în noiembrie 2013, și care conferă producătorului de gaze naturale o capitalizare bursieră de 19,27 miliarde lei (3,89 miliarde euro).

Cealaltă companie care beneficiază de explozia facturilor la gazele naturale, OMV Petrom (SNP), a câștigat 0,{etoroCFDrisk}% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 0,4780 lei/acțiune o sesiune în care au adunat volume echivalente cu 1,55 milioane lei.

Sunt mișcări care au tras în sus întreaga piață, cu închideri „pe verde” ale indicilor: +0,58% pentru indicele compozit BET-XT, +0,42%, pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.551,63 puncte, +0,72% pentru indicele energetic și +0,42% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.377,09 puncte a revenit în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, dar și a mediilor mobile de viteză în proporții Fibonacci, așa cum se vede pe graficul atașat.

Susținute de o ofertă publică de răscumpărare derulată de emitent pentru un număr de 325,00 milioane acțiuni proprii și care este programată să se închidă pe data de 26 iunie, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au urcat, pe tranzacții de 1,89 milioane lei, cu 0,50%, până la prețul de 2,0200 lei/acțiune, care este cu 7,765 inferior prețului de 2,1900 lei/acțiune al operațiunii de piață. Tot pe segmentul financiar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au avansat cu 0,15%, până la prețul de 13,02 lei/acțiune, pe o activitate în echivalent 1,35 milioane lei.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.