Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Romgaz cheamă acţionarii să aprobe dividende în valoare de 1,3 mld. lei. Randamentul, la aproximativ 9%

Romgaz cheamă acţionarii să aprobe dividende în valoare de 1,3 mld. lei. Randamentul, la aproximativ 9%

Consiliul de Administraţie al Romgaz (simbol bursier SNG) a avizat în şedinţa din 23 martie un dividend brut de 3,42 lei pe acţiune, în vederea înaintării spre aprobare către Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din 26-27 aprilie.

„Propunere dividend brut pe acţiune în valoare de 3,42 RON/acţiune, din care 3,30 RON/acţiune aferent rezultatului anului 2022 si 0,12 RON/acţiune aferent rezultatului reportat”, se arată într-un raport de la Bursă.

Dividendele cuvenite acţionarilor producătorului şi furnizorului de gaze naturale, conform propunerii de repartizare a profitului 2022, sunt în sumă de 1,27 miliarde de lei. Pe de altă parte, dividendele care urmează să fie distribuite potrivit propunerii de repartizare a rezultatului reportat ajung la 46,25 milioane de lei. Termenul de plată ar fi pe 27 iulie.

Randamentul dividendului este de circa 9%, bazat pe dividendul brut de mai sus şi de preţul de tranzacţionare al acţiunii de 38,15 lei.

Compania a avut un profit net de 2,5 miliarde de lei în 2022, în urcare cu 32,9% de la an la an, şi o cifră de afaceri de 13,4 miliarde de lei, în creştere cu 128,6% faţă de 2021. Datoriile s-au majorat cu 87% la 4,3 miliarde de lei.

Săptămâna trecută, Romgaz, OMV Petrom (SNP) şi Transgaz (TGN) au semnat contratul de transport pentru preluarea în Sistemul Naţional de Transport a gazelor naturale ce vor fi exploatate din zăcământul Neptun Deep din Marea Neagră.

De la începutul anului, acţiunile SNG au urcat cu 1%, pe un rulaj de 120 de milioane de lei. Capitalizarea companiei unde statul român deţine 70% din capitalul social este de 14,7 miliarde de lei.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.