Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Rompetrol Well Services își înjumătățește profitul net la 9 luni

Rompetrol Well Services își înjumătățește profitul net la 9 luni

Compania de servicii petroliere Rompetrol Well Services a realizat în primele 3 trimestre o cifră de afaceri netă de 32,00 milioane lei, în scădere cu 10,76% față de cea de 35,86 milioane lei din perioada similară a anului trecut, și și-a redus drastic profitabilitatea.

Rompetrol Well Services, companie controlată majoritar de grupul KazMunayGas din Kazahstan, a realizat în primele 9 luni venituri totale din exploatare în valoare însumată de 32,57 milioane lei, cu 9,98% mai mici decât cele de 36,18 milioane lei din exercițiul financiar precedent.

În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare au fost reduse cu 8,73%, la 32,72 milioane lei, de la 35,85 milioane lei. Astfel, compania a obținut un profit net de 1,27 milioane lei, în scădere cu 53,82% față de cel de 2,75 milioane lei din primele 3 triemstre ale anului trecut.

Activele totale ale fimei erau la data de 30 septembrie de 119,03 milioane lei, cu 21,62% sub cele de 151,87 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același răstimp, datoriile totale s-au redus cu 3,87%, la 13,39 milioane lei, de la 13,93 milioane lei.

Rompetrol Well Services, societate listată la cota Bursei de Valori București, este controlată în proporție de 73,01% de KMG International, companie înregistrată de proprietarul kazah în Olanda.

Un alt acționar semnificativ, cu o deținere de 10,67%, este fondul finlandez KJK Fund II, SICAV – SIF, entitate care la începutul anului trecut a marcat profituri consistente înstrăinând pachetele deținute la companiile Zentiva România (SCD) și Conpet Ploiești (COTE). La ultimul preț de 0,4410 lei/acțiune de pe bursă, capitalizarea de piață a companiei de servicii petroliere este de 122,68 milioane lei (24,79 milioane euro).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.