Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Ropharma (RPH) își reduce profitabilitatea la 9 luni

Ropharma (RPH) își reduce profitabilitatea la 9 luni

Deși a performat în anul pandemiei majorându-și profitul net cu o treime, Ropharma nu confirmă în 2021. Ropharma Brașov (RPH) a realizat în primele 3 trimestre venituri totale din exploatare de 344,45 milioane lei, cu 3,20% mai mari decât cele de 333,50 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

Cheltuielile totale din exploatare au fost, într-o dinamică apropiată, +3,46%, la 337,42 milioane lei, de la 326,14 milioane lei.

Astfel, rezultatul din exploatare s-a diminuat cu 6,66%, la 2,52 milioane lei, de la 2,70 milioane lei. În contextul unei majorări cu 59,18% a pierderii financiare la 1,40 milioane lei, de la aproximativ 832.000 de lei, rezultatul net a coborât cu 25,16%, la 1,16 milioane lei, de la 1,55 milioane lei la T1 2020.

Activele totale ale companiei erau la data de 30 septembrie de 415,08 milioane lei, în scădere cu 3,58% față de cele de 430,52 milioane lei la sfârșitul trecut. În același răstimp, datoriile totale au fost reduse cu 7,60%, la 236,19 milioane lei, de la 255,62 milioane lei.

Cea mai mare parte a acestora, respectiv 120,44 milioane lei sunt reprezentate de datoriile comerciale către furnizori. Omul de afaceri Mihai Miron deține indirect 31,70% din acțiunile Ropharma, prin Rimia Investments 14,07% și ADD Pharmaceuticals 17,62%. Un alt acționar este firma Arrow Pharmaceuticals, înregistrată în SUA, care controlează 31,19% din acțiuni.

Compania farmaceutică este listată la cota Bursei de Valori București, iar la ultimul preț, de 0,2140 lei/acțiune al titlurilor cu simbolul RPH, capitalizarea de piață a societății este de 109,41 milioane lei (22,11 milioane euro).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.