Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Safetech Innovations: prezentă tot mai activ în SUA și Marea Britanie

Safetech Innovations: prezentă tot mai activ în SUA și Marea Britanie

Safetech Innovations S.A. s-a listat pe piata AeRO in ianuarie. Actiunile au fost emise in plasamentul privat intermediat de TradeVille in luna octombrie a anului trecut, suprasubscris de aproape 9 ori, prin care compania de securitate cibernetica a atras 2,5 milioane RON.

 • Este singurul business romanesc acreditat ca partener in NATO Industry Cyber Partnership (NICP). Compania detine deja un portofoliu vast de clienti, colaborand cu peste 10 institutii cheie din sectorul financiar-bancar local, cu business-uri multinationale, precum si cu companii locale din energie, FMCG, telecomunicatii, IT&C si transporturi
 • 95% din solutiile de securitate cibernetica in care este specializata Safetech Innovations pot fi furnizate si implementate de la distanta. De atfel, compania este furnizor de solutii digitale pentru ArcelorMittal in Luxemburg si CyberX in Israel (business de securitate IT preluat de Microsoft anul trecut)
 • Pe 24 aprilie, Safetech Innovations a semnat un contract semnificativ pentru furnizarea de solutii si servicii de securitate cibernetica catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Valoarea contractului este de 1,5 milioane RON (fara TVA), iar contractul este scadent pe 14 iulie 2021.
 • Alte doua contracte semnificative au fost semnate la inceputul acestui an: (1) pe 23 februarie, cu un client a carui identitate nu a fost dezvaluita, pentru o perioada de 3 ani si o valoare totala de 4,7 milioane RON (fara TVA), (2) pe 16 martie, pentru furnizarea de servicii catre Hidroelectrica (valoare totala de 330.000 USD fara TVA).
  • Safetech Innovations a anuntat recent ca vrea sa atraga 8 milioane RON printr-o

majorare a capitalul social.

  Fondurile sunt destinate extinderii activitatii pe pietele din Marea Britanie (Londra) si SUA (Reston, Virginia).

 • Astfel, compania intentioneaza sa emita 1 milion de actiuni noi cu o valoare nominala de 0,2 RON/actiune. Operatiunea de majorare a capitalului social este programata sa inceapa in septembrie dupa plata dividendelor in numerar si a actiunilor gratuite (27 iulie 2021).
 • Potrivit estimarilor facute de Safetech Innovations, filialele pe care intentioneaza sa le deschida in SUA si Marea Britanie ar trebui sa genereze afaceri de 6 milioane EUR la 3 ani de la infiintare. In prezent, clientii internationali au un aport de circa 10% in afacerile companiei.
  Safetech Innovations are in derulare si un proiect de 26 milioane RON pentru SafePIC, un centru de excelenta pentru securitatea cibernetica si rezilienta infrastructurilor critice.

 • Prin acest proiect, finantat in proportie de 80% din fonduri europene, compania isi propune sa dezvolte infrastructura si capabilitatile pentru monitorizarea atacurilor cibernetice.
 • Proiectul va fi finalizat in 2023 si va rezulta inclusiv intr-o serie de solutii software destinate eficientizarii activitatii. Acestea vor oferi companiei un avantaj competitiv si vor putea fi vandute pe pietele internationale.
  In primul trimestru din 2021, compania a realizat o cifra de afaceri de 4,4 milioane RON (+116% fata de perioada similara din 2020) si un profit net de 284.000 RON (+190% fata de perioada similara din 2020).

 • Safetech Innovations estimeaza ca, in 2021, cifra de afaceri ar putea ajunge la 20 milioane RON, iar profitul net s-ar putea situa la un maxim istoric de 4,5 milioane RON in contextul cererii tot mai ridicate pentru solutii de securitate cibernetica.
 • Actiunile SAFE se tranzactioneaza in prezent la aproape 64 RON/actiune (comparativ cu 4 RON/actiune pretul final stabilit in plasamentul privat din toamna anului trecut). Capitalizarea bursiera este de circa 201 milioane RON.

Surse:
https://www.tradeville.eu/press-room/comunicate-de-presa-Safetech-se-listeaza-la-Bursa
https://www.tradeville.eu/press-room/comunicate-de-presa-plasament-privat-actiuni-Safetech-Innovations
https://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/safetech-innovations-companie-securitate-cibernetica-vrea-atraga-8-20138387
https://www.zf.ro/business-hi-tech/compania-securitate-cibernetica-safetech-innovations-anuntat-primele-20098254
https://www.zf.ro/zf-investiti-in-romania/zf-investiti-in-romania-compania-de-securitate-cibernetica-safetech-20146577
https://bvb.ro/info/Raportari/SAFE/SAFE_20210614144204_2021-RO.pdf
https://bvb.ro/info/Raportari/SAFE/SAFE_20210524011032_RO-SAFE-T1-2021.pdf

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.