Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Semestru record pentru XTB: Crestere de peste 65% a numarului de clienti noi

Semestru record pentru XTB: Crestere de peste 65% a numarului de clienti noi

  • Număr record de clienți noi dobândiți în S1 2023: peste 167.000
  • Numărul de clienți activi a crescut cu 44,4% de la 190.000 la peste 274.000
  • Cheltuielile operaționale din prima jumătate a anului 2023: în creștere cu peste 16 milioane Euro față de prima jumătate a anului 2022, pe fondul ritmului accelerat de dezvoltare
  • Volumul de tranzacționare pe instrumente CFD a crescut cu 18,5% față de anul trecut

Casa de brokeraj pe burse internaţionale XTB, listată pe bursa de la Varșovia și lider in industria fintech, a publicat rezultatele financiare preliminare pentru prima jumătate a anului 2023. Într-un mediu de volatilitate mai redusă pe piețele financiare și de mărfuri în T2 2023, compania a raportat un profit net de peste 91 milioane Euro în S1 2023. Activitățile intense de marketing au dus la un număr record de clienți noi, precum și la creșterea activității lor de investiții, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Puteti deschide un cont la XTB, aici: https://bit.ly/inregistrare-xtb

În prima jumătate a anului 2023, compania a înregistrat un nou record în acest domeniu, dobândind peste 167.000 de clienți noi comparativ cu 101.000 cu un an mai devreme. Creșterea înregistrată este de 65,5%. În paralel, numărul de utilizatori activi a atins, de asemenea, un nivel record, cu o creștere anuală de 44,4%, de la 190.000 în S1 2022 la 274.00 la închiderea S1 2023.

Potrivit Irinei Cristescu, General Manager XTB România, anul acesta, piețele de capital au fost mai liniștite decât în anii trecuți, iar volatilitatea mai redusă nu a oferit aceleași oportunități de investiții. În mod normal, acest lucru s-ar fi tradus printr-o diminuare a interesului clienților și potențialilor clienți pentru burse, reflectându-se direct în rezultatele companiei. Însă lucrurile nu au stat așa pentru XTB. Mai mult, popularitatea pe care acțiunile cu deținere o au în rândul investitorilor români și numărul de clienți care aleg să acceseze piețele financiare prin intermediul lor sunt în continuă creștere.

„Trendul ascendent pe care au început să se înscrie rezultatele companiei în ultimii ani a continuat să se mențină. XTB a introdus anul acesta produse noi, a optimizat procese deja existente, iar evenimente precum introducerea acțiunilor fracționate sau implementarea noului regim fiscal au crescut accesibilitatea piețelor financiare pentru categorii din ce in ce mai extinse de clienți. Totodată, au venit în întâmpinarea nevoilor clienților existenți. Pentru XTB România, mai mult decât în cazul altor sucursale ale grupului, interesul investitorilor este foarte crescut pentru acțiunile cu deținere, care la XTB se pot tranzacționa cu comision 0 pentru rulaje mai mici de 100.000 Euro pe lună”, arată Irina Cristescu.

În perioada raportată, XTB a generat un profit net de 91,3 milioane Euro comparativ cu 103,3 milioane Euro în anul anterior (o scădere de 11,6%). Veniturile operaționale în prima jumătate a anului 2023 s-au ridicat la peste 177 milioane Euro comparativ cu 180 milioane Euro în S1 2022 (o scădere de 1,4%).

Cheltuielile operaționale din prima jumătate a anului 2023 au însumat 74 milioane Euro, cu peste 16 milioane Euro mai mult decât în perioada similară a anului anterior. Cele mai semnificative creșteri (plus 7 milioane Euro) s-au înregistrat la capitolul costuri cu remunerația și beneficiile angajaților, dat fiind ritmul de dezvoltare accelerat al companiei și al numărului de angajați. Costurile de marketing au crescut cu aproape 7 milioane Euro, majoritatea acestei creșteri fiind generată de investițiile mai mari în campaniile de marketing online.

„Creșterea bazei de clienți rămâne o prioritate, iar rezultatele financiare din primul semestru din 2023 demonstrează că ne putem atinge obiectivele chiar și atunci când volatilitatea pe piețele financiare și de mărfuri este mai mică și interesul pentru investiții scade. Datorită ofertei noastre variate, atragem noi grupuri de clienți, care sunt la începutul călătoriei în investiții. Datorită acțiunilor fracționate, pe care le-am lansat deja pe șapte piețe europene, inclusiv România, clienții noștri au mai multă flexibilitate în construirea unor portofolii diversificate bazate pe acțiuni și ETF-uri”, subliniază Paweł Szejko, membru al consiliului de administrație XTB.

Focus pe dezvoltarea de soluții IT de top

În prima jumătate a anului 2023, XTB a continuat să dezvolte soluții inovative și integrate în domeniul investițiilor online în instrumente financiare. Printre altele, au fost implicate tehnologii asociate dezvoltării sistemelor proprii de tranzacționare ale XTB, executării eficiente a ordinelor și integrării eficiente a clienților.

„Ca parte a strategiei noastre de afaceri, ne concentrăm pe dezvoltarea tehnologiilor aplicate în platforma noastră de investiții, aplicația mobilă xStation, precum și produse noi. Acest lucru se reflectă în structura bazei noastre de angajați. În prezent, aproximativ 40% din personalul nostru de la sediul din Varșovia sunt programatori și dezvoltatori IT, lucrând la consolidarea poziției competitive a XTB pe piața globală”, precizează Paweł Szejko.

Informații detaliate care rezumă activitățile Grupului XTB în prima jumătate a anului 2023, precum și rezultatele financiare și operaționale preliminare, sunt prezentate aici.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.