Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Simtel: Achizitionare teren in vederea dezvoltarii unui parc fotovoltaic

Simtel: Achizitionare teren in vederea dezvoltarii unui parc fotovoltaic

Conducerea SMTL (SIMTEL TEAM) (denumita in continuare „Compania”) informeaza piata despre incheierea unui contract pentru achizitionarea de la Uzina Termoelectrica Giurgiu S.A., care se afla in prezent in insolventa, a unui teren de 837.866 mp in orasul Giurgiu pentru un pret total de 825.931 EUR plus TVA.

Achizitia a fost realizata folosind o parte din capitalul atras de la investitori in timpul plasamentului privat care a avut loc in mai 2021. Tranzactia este supusa ratificarii in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, pe care Compania o va convoca in perioada urmatoare.

In urma aprobarii achizitiei in cadrul AGEA, Compania intentioneaza sa dezvolte pe terenul achizitionat un parc fotovoltaic de dimensiuni mari, cu o putere instalata totala cuprinsa intre 40 si 60 de Mega Wati. Parcul va produce aproximativ 52.000 – 78.000 MWh de energie anual.

Dezvoltarea proiectului (inclusiv obtinerea oricaror avize, autorizatii de construire, contract de racordare, proiectare si altele) presupune costuri de aproximativ 500.000 EUR, iar valoarea proiectului la pretul la care este vandut un MWp complet autorizat in acest moment va fi de aproximativ 3 milioane EUR.

De asemenea, constructia la cheie a proiectului fotovoltaic este evaluata la aproximativ 40 milioane EUR, iar amortizarea investitiei va avea loc in 5 pana la 7 ani, in functie de pretul energiei stabilit in piata.

Compania va tine piata informata cu privire la dezvoltarea proiectului.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.