Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

SoftBank Group va obține 34,1 miliarde de dolari prin reducerea participației deținute la Alibaba Group Holding

SoftBank Group va obține 34,1 miliarde de dolari prin reducerea participației deținute la Alibaba Group Holding

SoftBank Group a anunțat că va înregistra un câștig de 34,1 miliarde de dolari prin reducerea participației deținute la Alibaba Group Holding, uriașul grup de investiții dorind să își îmbunătățească rezervele financiare, în contextul condițiilor dificile de pe piața de capital. Compania japoneză își va reduce participația la retailerul online Alibaba la 14,6%, de la 23,7%, prin decontarea contractelor forward preplătite.

SoftBank a înregistrat o pierdere de 50 de miliarde de dolari la filiala sa de investiții Vision Fund, în prima jumătate a anului, din cauza evoluției negative a plasamentelor sale în acțiuni ale companiilor de tehnologie.

Directorul general Masayoshi Son al SoftBank a promis că va reduce în continuare activitatea de investiții și va reduce costurile. Prin decontarea contractelor pentru acțiuni Alibaba, SoftBank ”va putea elimina preocupările cu privire la viitoarele ieșiri de numerar și, în plus, va reduce costurile asociate cu aceste contracte forward plătite în avans”, se spune într-o declarație depusă la autoritățile de reglementare.

În anul 2000, Son a cumpărat acțiuni Alibaba în valoare de 20 de milioane de dolari, iar dezvoltarea companiei chineze, care a devenit una dintre cele mai mari companii de comerț electronic din lume, a ajutat SoftBank să-și perfecționeze imaginea de investitor în sectorul tehnologiei.

Însă capitalizarea de piață a Alibaba a scăzut cu peste două treimi, față de maximele de la sfârșitul anului 2020, compania fiind afectată de măsurile Beijingului de reglementare mai strictă a sectorului tehnologic, care au inclus o amendă uriașă pentru Alibaba și controlul asupra imperiului de afaceri al fondatorului Jack Ma.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Cuvinte cheie:

Alibaba, Softbank, tehnologie
Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.