Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Splitarea de 3 la 1 a acţiunilor Tesla, realizată cu scopul de a atrage angajaţii şi investitorii de retail. Evoluţia pe Wall Street, minus 42% de la începutul anului

Splitarea de 3 la 1 a acţiunilor Tesla, realizată cu scopul de a atrage angajaţii şi investitorii de retail. Evoluţia pe Wall Street, minus 42% de la începutul anului

–FILE–Model S and Model X electric cars are on display at a dealership store of Tesla in Wuhan city, central China’s Hubei province, 4 June 2017.
Tesla delivered 22,000 electric cars globally in the second quarter, up 53 percent from the same period last year, Tesla Motors China said in a statement. Of the cars delivered, 12,000 were Model S electric sedans and 10,000 were Model X utility vehicles, it said. The electric car maker delivered more than 25,000 vehicles worldwide in the first quarter. It said the major factor affecting its Q2 deliveries was a severe production shortfall of 100 kilowatt-hour battery packs, which are made using advanced technologies on new production lines. Tesla produced 25,708 vehicles in the second quarter, bringing production for the first half of the year to 51,126, it said.

Producătorul de maşini electrice Tesla plănuieşte să efectueze o splitare de 3 la 1 a acţiunilor pentru a le face mai accesibile în rândul micilor investitori şi angajaţilor, decizie luată în ultimul timp, de altfel, de mulţi alţi giganţi tech din Statele Unite, precum Amazon şi Apple.

Compania lui Elon Musk şi-a „ieftinit” prima dată acţiunile în august 2020, invocând acelaşi motiv.

În martie 2022, Tesla a anunţat că le va cere acţionarilor undă verde pentru a creşte numărul acţiunilor aflate în circulaţie printr-o nouă divizare, iar vineri, boardul societăţii a aprobat o splitare de 3 la 1, decizie ce trebuie să treacă în continuare de votul acţionarilor din luna august, conform CNN Business.

Cu preţul şedinţei de tranzacţionare de vineri, 696 de dolari per unitate, preţul unei acţiuni ar valora 232 de dolari dacă splitarea ar avea loc astăzi. Portofoliile investitorilor urmează să aibă aceeaşi valoare, însă vor conţine de trei ori mai multe acţiuni Tesla.

Acţiunile companiei au coborât cu 41% pe Wall Street în 2022, iar valoarea de piaţă atinge 722 de miliarde de dolari. De la listarea realizată în 2010, dinamica este de plus 18.000%.

CEO-ul şi fondatorul Elon Musk deţine o participaţie de 23,5% la Tesla şi are o avere netă de 209 miliarde de dolari, deţinând titlul de cel mai bogat om la nivel mondial. Ocupantul locului doi, fondatorul Amazon Jeff Bezos, valorează 133 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.